Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2015 00:51 - НАТО си хареса Черна гора
Автор: lidislidis Категория: Политика   
Прочетен: 1798 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 16.10.2015 02:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Генералният секретар на НАТО-  Йенс Столтенберг и премиера на Черна гора Мило Джуканович обсъдиха евентуалното членство  в НАТО до края на тази година на срещата им в Черна гора преди дни.


                           


Oчаква се до края на годината Черна гора да стане член на НАТО 


Очаква се и реакцията на Путин, относно това членство


Тази седмица стана известно, че НАТО си е харесал Черна гора за член на Алианса.
Генералният секретар на НАТО  Йенс Столтенберг преди дни посети страната  и обеща да я вземат в Алианса до края на годината. През март тази година Премиерът на България също доста компетентно заключи, че "Черна гора е напълно готова да влезе в НАТО и да бъде пълноценен член на НАТО ". Това изказване той направи на 27 март 2015 в гр. София при официалната си среща с Премиера на Черна гора Мило Джуканович.
Според северни и световни военни експерти-  Черна гора въобще не е готова за такова членство. Слабите страни на Черна гора са унищоженият военен арсенал и малобройната й необучена армия, както и липсата на средства, което ще я затрудни. 
Въпреки това НАТО много я желае, тъй като чрез членството си в Алианса, тя ще подсигури на НАТО притежанието на  цялата адриатическа зона.
Голяма стъпка е още, тъй като от 2009г. след приемането на Албания и Херцеговина в Алианса не е стъпвал никой, въпреки отворените му широко врати и щедрите и многократни покани на европейските страни масово да членуват в  НАТО..
Ползата за Черна гора е, че ако влезе в НАТО сега, ще пререди чакащите Македония и Босна. Това е.
Каква ще е реакцията на Путин се питат много политици и любопитни, тъй като според официални данни  Русия притежавала 40% от черногорските земи, като имоти на видни руснаци, както и  известната посещаемост на руските граждани там, които за 2014 година са били 500 000 туристи?
Това най- вероятно ще раздразни Русия значително- предричат познавачите на събитията очакващи се между Русия, Европа и НАТО...
Руският президент Владимир Путин често е обвинявал НАТО след Студената война, че нарушава световните закони. заради разширяването на Алианса  из цялата Европа. Едно от изказванията му по повод на тези действия на НАТО, беше на Конференцията в Мюнхен на 10 февруари 2007г. където той подчерта също тогава:


- Toвa e сериозна провокация, която намалява взаимното доверие...



image

 Владимир Путин на трибуната на Мюнхенската конференция  на 10.02. 2007г. по време на  речта си.

Тази реч събуди човечеството и предизвика дълги полемики от световните политици.
 В тази реч Путин показа истината и каузата си за истината. Речта му беше повод да се цитира от  известни американски сенатори и политици, от всички пoлитически анализатори, от обикновените хора дори, които не са привърженици на въоръжените конфликти и днес


Българският премиер е напълно убеден гарант, че Черна гора е  готова да влезе в НАТО и "трябва да влезе в НАТО, заради сигурността на България и Черна гора".

    image
 
Премиерът Бойко Борисов и  колегата му от Черна гора Мило Джуканович  при срещата им през март т.г в София които се смятат за напълно готови и равностойни НАТО- вци.









Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3277381
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930