Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2016 07:59 - Бивш шеф на ООН размахва пръст на новия закон на Дания за бежанците
Автор: lidislidis Категория: Политика   
Прочетен: 4953 Коментари: 11 Гласове:
26

Последна промяна: 28.01.2016 00:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
 Кофи Анан бивш генерален вожд на ООН, Нобелист за мир, африканец от Гана, сега  женен втори брак за шведка, има две големи деца от първия си брак с  африканка и с много критики по работата си, като вожд на ООН.
Снимка АП  архив


Бивш африкански вожд на ООН и носител на Нобелова награда за мир размахва пръст на Дания за новите закони за бежанците приети от парламента на Дания вчера 26. 1. 2016 г
Както стана известно Дания има вече строги закони за мигрантите пристигащи в страната,влезли в сила от 26.1.2016г. Според новото законодателство на имигрантите пристигащи в страната трябва да им се отнемат скъпите вещи, ако имат такива. Телефони, техника, златни бижута, скъпи маркови часовници, фото апарати, компютри и всякакви екстри.
Като допълнение се конфискуват и парични средства над 1400 евро. Мигрантите могат да останат само 1 година, през която трябва да докажат, че действително са застрашени и се нуждаят от бежанска помощ. Ако им бъде предоставена такава помощ, то те ще бъдат проверявани всеки 6 месеца, дали могат да се върнат обратно, ако положението в страните им е безопасно вече. След 3 години могат да кандидатстват да доведат и семейството си, ако покажат доходи от работа, с които да издържат семейството си и себе си.
Този закон  датското правителство го направи за да затегне незаконното мигрантство в Дания и подпомогне издръжката на дошлите десетки хиляди африканци и сирийци, както и групи афганистанци и др. мигранти.
Законът се харесва на много датчани и европейци, тъй като е точен според тях и справедлив. Не се хареса само на бившия секретар на ООН и носител на Нобелова награда за мир 2001г африканеца от Гана господин Кофи Анан, който тегли една жестока критика и размаха пръст на датското законодателство от страниците на фацебоок.



image
- Аз съм притеснен за новия закон, който датския парламент гласува днес. Това е в рязък контраст с Дания на хуманитарните и социалните традиции и подчертава тревожната тенденция в европейската политика.

image
Анан смята, че лицата, търсещи убежище, са въпрос, който трябва европейските страни заедно да обмислят и да подходят с общ подход към проблемите. Сега изглежда, че се е случило точно обратното. Това е безумие, според него и ксенофобия
. Една обща линия трябва, да има в Европа по този въпрос. Анан смята, че новия датския закон за конфискация на имуществото на лица, търсещи убежище и събиране на семействата им не е в съответствие с Европейската конвенция за правата на човека на ООН, споразуменията за правата на детето и Конвенцията на ООН за статута на бежанците. Той доста разгорещено определя този закон за вреден и опасен за бежанците. Обрича закона на пълен провал с опасности. - Провалът на общата имиграционна политика на Европейския съюз води до надпревара на държавите-членки да се отърват от бежанците. Фактът, че проблемите не се решават заедно от всички членки на ЕС- говори, че не е устойчива стратегия. Бившият нобелист и вожд на ООН дори се страхува за мира в Европа... - Ако датското законодателство приложи тези закони, аз се страхувам да мисля за това, което може да стане, като последица в Дания и в цяла Европа. Кофи Анан споделя, че според миналогодишния исторически наплив на лица, търсещи убежище, е било причинено безпокойство в европейските страни, което е разбираемо. Това обаче не давало право на страните да пренебрегват  ценностите, идеалите и международните споразумения в Европа.
- Призовавам държавите-членки на ЕС да се съсредоточат върху създаването на обща имиграционна политика, която на европейския континент е в спешна нужда, за да има успех на имиграционния процес сега и за вбъдеще. 

по материали на facebook
 @Сиркавара Лидия


Имайки впредвид политическото минало на този вожд и на доста солидните му политически и дипломатически грешки в периода на шевството му в ООН, когато допусна непростимата грешка и стана повод и виновник на геноцида в Руанда през 1994 година, когато умишлено допусна да бъдат избито 800 000 човека, като омаловажи докладите по истинските събития и допусна това, както и имайки впредвит ръководството му и ролята му в сръбските събития през периода на войната в Сърбия, аз не му вярвам, ама никак, както и не вярвам на титлите му, а на действителността.
Подкрепям закона на Дания, като справедлив и воля на народа на Дания и оцеляването на Европа. Дори имам притенция и за затваряне на границите и вътрешни и външни на Европа за определен момент, тъй като никой не казва докога ще идват и колко милиона ще идват и кой ще ги поеме, като Европа е малък и обеднал континент без ресурси за такъв вид помощ, в години, когато самата тя се нуждае от помощ.





Гласувай:
26



1. pando - PRIVET
27.01.2016 10:44
SESTRO!
цитирай
2. elenkokoschkov - Дреме му на фурката
27.01.2016 15:34
на датския парламент !!!!
цитирай
3. pando - Демографското оръжие е в действие
27.01.2016 17:00
Крайната цел е разрушаване на Европа. Цигулките за ксенофобия и расизъм не минават...Европа се събужда.
Защо този юнак не заклейми жестокостите на ИГИЛ??? Като е такъв "хуманист"? Цинизъм и арогатност-нищо повече.
А пропо-Защо този по горе не замине в родната си Африка,за да учи африканците на демокрация и хуманизъм,и прочее клишета?
цитирай
4. gosho568 - Поздрави!
27.01.2016 20:33
Вече е ясно на всички, че тези които претендират за мир чрез разни НПО-та са най-големите терористи на планетата..!
цитирай
5. lidislidis - Привети, Пандо!
27.01.2016 20:36
pando написа:
SESTRO!

цитирай
6. lidislidis - Ама, хич не му дреме на датския парламент! :)
27.01.2016 20:38
elenkokoschkov написа:
на датския парламент !!!!


На никой вече не му дреме от такива провалили се политици и каузите им!
цитирай
7. lidislidis - Да, логични въпроси и изводи! Световната мафия вече не я бръснат европейците!
27.01.2016 20:41
pando написа:
Крайната цел е разрушаване на Европа. Цигулките за ксенофобия и расизъм не минават...Европа се събужда.
Защо този юнак не заклейми жестокостите на ИГИЛ??? Като е такъв "хуманист"? Цинизъм и арогатност-нищо повече.
А пропо-Защо този по горе не замине в родната си Африка,за да учи африканците на демокрация и хуманизъм,и прочее клишета?


Събуди се Европа и такива само я разсмиват, не вървят!
Поздрави!
цитирай
8. lidislidis - Така излиза. Виждат го вече всички
27.01.2016 20:43
gosho568 написа:
Вече е ясно на всички, че тези които претендират за мир чрез разни НПО-та са най-големите терористи на планетата..!


Въпреки, че нови мафиоти и мафиотки драпат да са на тези постове, които са компрометирани отдавна. Поздрави, Гого!
цитирай
9. psixiatyr - Гонят целите си до края.
27.01.2016 22:43
Този бивш секретар на ООН правил геноцид с 800 000 африканци, следващия секретар ще направи с 500 милиона европейци. Както е тръгнало, на там отива.
цитирай
10. lidislidis - Да, всеизвестно е и се вижда до къде докараха и Африка и Европа и какви са им целите
27.01.2016 23:01
psixiatyr написа:
Този бивш секретар на ООН правил геноцид с 800 000 африканци, следващия секретар ще направи с 500 милиона европейци. Както е тръгнало, на там отива.


Този е на конци, както и нашите кандидатки за поста... Горко на Европа, ако ги изберат нашите пионки оръдия на мафията.
цитирай
11. mediatore - КофТи.......
31.01.2016 22:03
Този отличил се “миролюбец“, КофТи Анан ,когато беше в ООН,освен изброените му заслуги в горния постинг,веднага слагаше подписа си за всички войни,които Америка
започваше.В резултат......нобелова награда за мир. Кофти ! Аман!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3268906
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930