Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2015 07:14 - Оцелял мигрант от стрелбите на Брейвик депортиран в Африка
Автор: lidislidis Категория: Политика   
Прочетен: 1681 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 28.08.2015 09:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
Депортират  го заради лъжите на майка му и баща му пред Имигрантските служби
Трябва да напусне Норвегия  до края на месеца


Това е един оцелял от стрелбата на Брейвик през 2011г. мигрант. Той е 23 годишен африканец. В стрелбата на острова Брейвик застрелва брат му, пред очите му. На лагера са били той и двама негови братя заедно с още 80 деца и младежи, 62 деца на мигранти от Африка и Азия.. Брейвик застрелва в главата  малкия му брат. 
" Седях и държах ръката на малкия ми брат. От огромната рана в главата му  струеше фонтани кръв. Първата ми мисъл беше" Как  и какво ще кажа на мама, че брат ми е убит...?"


image


След случая  изпада в депресия и заболява психически. По- късно се оженва за норвежка и сега има дъщеря на 2 месеца.
Семейството идва през 2001 година с шесте си деца в Норвегия от Джибути. Майка му и баща му лъжат  Имиграционните власти в Норвегия, че са от  Сомалия, понеже вероятността да получат визи и се установят в Норвегия  била по- голяма. Имали и друга причина да лъжат, тъй като били изгонени от  страната си поради политически причини за дейността на бащата и голямият брат. Тогава този млад мъж е бил 10 годишен. Дали им визи, дали им гражданство и заживяли, гледали ги, като писани яйца социалите, но в края на миналата година  се разбрало за тази лъжа и правителството на Норвегия  в лицето на Имиграционната служба им взима визите и гражданството, тъй като са получени с лъжа и ги екстрадира обратно в Африка. На 25 юли изгонват баща му и майка му- лъжците, само 5 дни от прибирането си в  Африка болният му баща умира. Сега гонят и трите му сестри, които са санитарки в болница и техните деца. Гонят и него. Всички обратно в Африка!
"-  Казват ми, че трябва да си замина от Норвегия. Мога да взема и съпругата ми и дъщеря ми с мен. Ако не ги взема сега, след това не можело. Не зная как ще се адаптирам в Африка. Там имам роднини, но не съм общувал с тях. С дъщеря ми мога да разговарям по телефона...ако не дойдат със съпругата ми с мен. Аз не съм излъгал тогава, излъгали са майка ми и баща ми, трябва ли три поколения да разбиват живота си заради тази лъжа?" - разсъждава младият мъж и баща.
От изхода на сложната ситуация с африканската лъжа на мигрантите се интересуват много норвежци. Някои са направили подписка, други протестират, трети събират пари да се заведе дело , за да платят таксите по делото с надеждата да се промени решението за депортиране. Трети настояват да си замине.

Аз, също съм чужденка по севера, но искам този мъж и сестрите му да си заминат в Африка. Това, че Брейвик е убил брат му, не смекчава вината на родителите и лъжите им пред държавните власти, с цел облагодетелстване. Брейвик уби 76 деца, на които родителите едва ли са лъжци всичките, за да цицат поколенията им социалите. Убийството не оневинява криминалното. И двете са подсъдими деяния. Брейвик излежава сега присъдата си в затвора. Трябва ли семействата на жертвите да не подлежат на санкции, ако са извършили и вършат престъпления ?
Закона е за всички. И не дава право на никой да е над закона. Трябва да си отидат и сестрите му и децата им, че даже трябва да ги подведе Норвегия да върнат средствата получени от социалите за периода, поради лъжата на семейството. Спор няма.
Двата случая са различни престъпления и съвпадението, че Брейвик убил не бива да се издига в  полза на криминалното пребиваване на това семейство на територията на Норвегия с измама. Не зная вие как мислите? Може, би ще ме разберат само мигрантите, които честно са живели и живеят в чужда държава.

По материали из северните медии и facebooc на северни потребители и организации.



Гласувай:
11



1. bliz - Екзистенциална ситуация...
28.08.2015 10:50
Когато се издава една присъда, е необходимо да е ясно какво би трябвало да е правилното поведение на подсъдимия, потърпевшия според правните норми на Норвегия. Необходимо е предварително да се знае, че неговото честно отношение ще бъде оценено и ще се сметне за смекчаващо вината обстоятелство. Какво трябваше да направи лично този човек, който към момента на извършване на лъжата е бил 10 - годишен? А когато вече е пълнолетен и може да поеме отговорност за думите и делата си той лично, да отиде и да уведоми службите? Това значи да разрушиш живота на всичките си близки, на себе си лично. Кой може да го направи, без да има някакви законови гаранции, че това му поведение поне за него лично ще му донесе възможност да продължи живота си в Норвегия, за който е готов - отгледан, адаптиран. Нека да има наказание, лишение от права, дори плащане на пари обратно , но да се даде шанс на него и семейството му- жена му норвежка и бебето, да продължат живота си в Норвегия. Дори само заради детето трябва да му се даде шанс, иначе то е обречето в една страна чужда вече и за баща му.
цитирай
2. lidislidis - В законите на една държава не бива да има вратички и милосърдие
28.08.2015 11:15
Тъй, като се злоупотребява с него. На този мъж му е разрешено пребиваване , гражданство, благодарение на лъжливи и фалшиви данни, дадени от баща му. След, като се установи истината, правата му се отнемат, като измама срещу длъжностно лице и злоупотреба. Документа не е валиден. Той е получил привилегиите си с измама, независимо дете ли е бил семейството му е получило гражданство, а сега трябва да го върне и той и другите семейни членове. Има казус в законите за гражданство, че може да кандидатства отново, когато му е отнето това гражданство и тогава да се прецени има ли право, или не. Но сегашното му гражданство се отнема, тъй като е дадено на семейството и той го е получил като член на това семейство, независимо, че не е лъгал той. Закона се гледа и спазва под микроскоп и няма милост. Така например може да не получи никога гражданство, ако е глобяван за превишена скорост, за шофиране пиян, за пресичане на червено, за скандал със съседи, за кражби по магазините над 100 евро, за фалшиви данни и представени фалшиви документи и т.н. Всичко това се води престъпление срещу държавата и хората. Лъжата и измамата също. Всеки бежанец ги учи и знае тези правила тук. Такива са им законите.
цитирай
3. bliz - Смятам това за справедливо, това си е втори шанс
28.08.2015 12:10
"Има казус в законите за гражданство, че може да кандидатства отново, когато му е отнето това гражданство и тогава да се прецени има ли право, или не. "
цитирай
4. lidislidis - Да, много от лишените опитват отново
28.08.2015 15:42
bliz написа:
"Има казус в законите за гражданство, че може да кандидатства отново, когато му е отнето това гражданство и тогава да се прецени има ли право, или не. "


Гражданство се дава трудно и взема трудно. Все пак е шанс наистина, когато получилият го от бащата, и отнемането му заради бащата го лишават от гражданство. Не е гаранция, че ще му го дадат, но е длъжен да опита заради новото си семейство и детето си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3267845
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930