Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2015 04:52 - Македония и "бежанците" към ЕС
Автор: lidislidis Категория: Политика   
Прочетен: 1659 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 23.08.2015 05:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image 

Помогни им US, помогни им ЕS, вие ги покровителствате заради печалбите си! Вие ги подлъгахте! Сега ги спасявайте и спасявайте Европа от последствията с тях!
 image
 image

Ужасяващите снимки на хаоса в Гевгелия, потресоха целия свят. Градът  Гевгелия е с население от десет хиляди души, разположен  в южната част на Македония, близо до границата с Гърция.Този спектакъл напомня на Сайгон в края на войната във Виетнам, и напомня за събитията от 1999 г. и с тристата хиляди бежанци от Косово.
Както тогава, Македония не по нейна вина е изправена пред огромното чуждо предизвикателство да носи твърде тежък товар върху раменете на населението си.
 Тази малка Македония - сега е само транзитна страна по пътя на бежанците към ЕС. Въпреки това, тази Република Македония е положила всички усилия, за да помогне на бежанците. Вижда се, че мигрантите от дълго време са доста безразлични към македонското правителство и населението на страната. Те бързат, изнервени са капризни са. Около 30 души от тях в  блъсканицата и безредицата им  са убити под колелата на влака: Те са се запътили по железопътната линия, опитвайки се да стигнат в Сърбия. Всяват смут и страх у населението, капризничат, че нямат подслон, храна, дрехи. Какво посрещане искат те от македонците? Да са ги канили? Да са ги викали, или да са им задължени с нещо? И да бяха, всичко е с мярка и средства. Без международна помощ са на практика и са жертва на търговията на ЕС и Америка.. Македонските власти имат поуки от събитията от 1999 година. Тогава искаха помощ, от международната общност, но не получиха  дълго време. Същото се повтаря сега. Затова сега правителството бутна на аварийната спирачка: в граничните райони и в южната и северната част на страната са обявени   извънредни положения, което позволява на армията да помага. Обикновено, отговорността за граничния контрол се носи единствено от полицията, но тук полицията е малко  недостатъчна да се справи с тълпите озверели мигранти. Броят на мигрантите от Сирия, Ирак, Афганистан, Пакистан и африканските държави, които пристигат в Македония през територията на Гърция, се разраства бързо. Тази седмица, броят им е превишил две хиляди души на ден. Само за два месеца, по време на който македонските власти се опитаха да задържат хора, които незаконно преминават на границата, както и да им предоставят тридневно законен престой на територията, на броя на имигрантите е превишил 41 хиляди. Въпреки че само 47 от тях са потърсили убежище в Македония,  много  други, междувременно, изглежда, отдавна са достигнали ЕС, ситуацията се е превърнало за страната в твърде много проблеми.Малката страна с население от два милиона души се измъкна от тежката политическа криза. В същото време Македония е вече едина  от най-бедните страни в Европа и сега затъва още с тези бежански потоци от ЕС Гърция към другите ЕС страни. В лицето на бежанците за Македония действително възникна вътрешен проблем . Каква вина има тя, че ЕС търгува и преселва на територията на страните си членки африканско и арабско население? До сега само от Либия мигрантите са 4 милиона. Защо ЕС не си е направил трафика предварително, след като ги покровителства тези мигранти? В Македония шумно се критикува Гърция, тъй като Атина не се опита да спре имигрантите незаконно преминаващи през границата на север. Напротив - Гърция, като страна в ЕС, транспортира  бежанците от островите на Егейско море в области, пряко граничещи с Македония. По този начин,  този бежански мерак на ЕС се прехвърля на бедните македонски съседи, така че забъркват Македония без причина в сделките си с тези бежанци и ЕС.
Втора Украйна без война, а с мигрантски нашевствия ли ще я правят и ще й обещават членство в ЕС по заслуги? Да, ама Македония не е Украйна...
image
 
  image







Гласувай:
10



1. aip55 - Това за
23.08.2015 08:43
съжаление е съвременната истина!
цитирай
2. lidislidis - Истината не може да се скрие
25.08.2015 01:52
aip55 написа:
съжаление е съвременната истина!


Поздрави, aip55!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3266572
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930