Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2015 18:11 - Лъснаха нови разкрития около края на Осама бин Ладен
Автор: lidislidis Категория: Новини   
Прочетен: 3748 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 15.05.2015 02:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
  Сиймор Хърш- журналист разследвал военни събития и личности и носител на награди за дейността си стресна с разследванията и доказателствата си за пореден път администрацията на Обама и Белия дом, като ги обвини в лъжи и машинации по повод лъжите им за края на Бин Ладен.

image
Известният журналист, носител на наградата "Пулицър"- Сиймор Хърш,изнесе в доклад доказателства, че американските власти са излъгали и инсценирали края на Осама бин Ладен с измислената акция за покушението му през 2011г в къщата му и погребението му в океана. Според него Осама бин Ладен е бил пленник на палестинската армия от 5 години преди инсценировката. Палестински бригаден генерал Усман Халид го бил предал на американците срещу 25 милиона долара и подсигурено американско гражданство под нова идентичност за себе си и семейството си. В статия, публикувана в Лондон са представени доказателства в неделя и журналиста Хърш твърди, че Белият дом е излъгал за обстоятелствата, довели до смъртта на Осама бин Ладен през май 2011 година. Белият дом е заявил след убийството на Бин Ладен, че пакистанските държавни и военни служители не са участвали в операцията, Белият дом е също така заявил, че бин Ладен е бил убит при престрелка с US Navy Seals в дома си. Хърш твърди, че твърденията на Белия дом са били лъжливи и че не е имало никаква престрелка. ЦРУ също получило помощ от първостепенни пакистански служители, в това число двама висши служители- генерал Ашфак Парвез Каяни, началник на генералния щаб на армията, и генерал Ахмед Шуджа Паша, генерален директор на ИСИ.Той също така заявявя, че по времето, когато е бил убит Бин Ладен не се е укривал, а е бил задържан като затворник от Inter-Services Intelligence Пакистан много преди това.


image
Осама бин Ладен 
 image
  Къщата на Осама бин Ладен, където е станало американското лъжливо инсцениране през май 2011 на залавянето и убийството му уж там.
image
  Пакистански младежи оскверняват плюят и тъпчат мястото на бившата къща на Осама бин Ладен през април 2015г.
Запитан за реакцията  на Белия дом, Хърш заяви, че очаква отпор. "Белият дом е политическа институция"- казва Хърш. "Разбира се, че искат да манипулират пресата и хората. Това е просто нормално." Хърш казва,че президентството е лъгало обществото за големи събития толкова дълго, колкото той е бил разследващ репортер.."Белият дом не харесват неблагоприятни за тях истории, които са в противоречие с това, което те искат да лъжат обществото ."- казва Хърш. "Това винаги ще бъде по този начин. Не мисля, че има нещо доста по-различно сега" в сравнение с доказателствата ми за агресията на УСА във Виетнам. Хърш изразил разочарование от журналисти, които са фокусирани върху събитията, като политически слуги "медии" на властта, пренебрегвайки своите задължения за свободни и безпристрастни отразители на действителността.
Из новините на световните медии от вчера 13 май 2015г










Гласувай:
16



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3255250
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031