Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2015 01:28 - Евровизия 2015г. Сблъсък c "европейски ценности"
Автор: lidislidis Категория: Музика   
Прочетен: 1158 Коментари: 2 Гласове:
13

Последна промяна: 12.05.2015 02:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
 Финските участници в Евровизия 2015
 Виена 11. 5. 2015г.
За участие в Евровизията след предварителната класация и победа в родината си, финландските участници пристигнаха седмица по-рано във Виена, за да се запознаят с обстановката и свикнат с особеностите на сцената, за да не се получи шоково положение при изпълнението им. Те са поканени официално, както и придружителите им- членове от семействата им, приятели и медицинския им екип с покана от австрийското правителство, като разноските им са поети безплатно. Голяма радост, голяма еуфория! До сега са дали над 100 интервюта по световни и северни медии. Хиляди техни почитатели от финско са закупили билети за да ги видят на сцената във Виена и да им вдъхнат кураж. Грижите към тях са били винаги на ниво. Те са част от северното общество и искат да го покажат, да напомнят на света, че в много ЕС държави хората с вродени заболявания са изолирани, без грижи и права от държавите и законите им, изоставяни, нелекувани и дори  убивани в заключените клиники.
Във Финландия тези хора са равностойни . Самите изпълнители са обикновени,честни, истински хора, макар и с бавно умствено развитие, те наваксват и се стараят с много труд и помощта на държавата и обществото да са пълноценни. Тези хора са обградени с много грижи и привилегии. Хората ги обичат, а не ги съжаляват, нито ги подмятат, не ги унижават и обиждат.  
Със самото пристигане в капиталистическо- фашистка Европа, нашите момчета се сблъскаха още на първата си репетиция с жестоките подигравателни обиди от простаци журналисти с европейски, расистки ценности. Един от тях /Dennis Hejnen/ хонландски простак с европейски ценностен мироглед журналист, сподели в ефира на холандска телевизия простотията си изградена по европейски :
- Ненормална работа! Грозни изчадия са тези финландски представители. Песента им я бива, но те са много грозни и отвратителни...- прозвуча в ефира ЕС простака ценител и журналист, който ще обсъжда директно за холандците конкурса на Евровизията на 19 и 23 май от Виена .


image

Финските изпълнители запазиха самообладание и му отговориха веднага пак в ефира :
- Ние не сме маникени. Не сме травестити, гейове или лезбийки. Грозни- хубави, хора музиканти сме и тук сме да пеем и свирим. В този конкурс не оценявате ли музиката, а не външността на изпълнителите?



image

Oще по темата в мой постинг:

http://lidislidis.blog.bg/muzika/2015/02/27/quot-imennite-dni-quot-zaslujeno-vyrviat-kym-evroviziia-2015.1341908
 









Гласувай:
14



1. aip55 - Извинявай Lidis,
12.05.2015 07:25
но моето мнение е в контраст с твоето. Колкото до уважението на хората с инвалидно положение имаш право, но за моите представи, тази осакатена в музикална култура група е подигравка с нас нормалните музиканти и хора. Нима тази неграмотност е критерят за култура на естрадата в Европа??? Това не могат да бъдат ценности за музикална култура, а грачеща, неграмотна и уродлива пасмина, от психари!
Давам ти положителен , само заради политическата ти ориентация... Поздрав!
цитирай
2. lidislidis - Благодаря за коментара. Много хора не харесват музиката им. Но това не е повод да ги обиждат на външна красота
12.05.2015 20:26
aip55 написа:
но моето мнение е в контраст с твоето. Колкото до уважението на хората с инвалидно положение имаш право, но за моите представи, тази осакатена в музикална култура група е подигравка с нас нормалните музиканти и хора. Нима тази неграмотност е критерят за култура на естрадата в Европа??? Това не могат да бъдат ценности за музикална култура, а грачеща, неграмотна и уродлива пасмина, от психари!
Давам ти положителен , само заради политическата ти ориентация... Поздрав!


Въпроса е, че Евровизията потъпква регламента си последните години и става сцена на политически показности, а не на музикални. Решиха да правят закони за гейове и бракове в цяла ЕС и миналата година избраха обратен за победител. Така е с всички ЕС конкурси- Мис и мистер в европейски страни са често африканци и мелези. Финските музиканти не са виновни, че са гласували фините за тях и сега са там. Политизирането на конкурсите и изместването на регламентите са порочни, както и обидите за външност. Песента на тази група не е обичайна- те имат правата да се явяват, журито има думата. Навярно англичаните ще ги харесат и ще им гласуват, тъй като прокарва законите си за увредените в момента. Аз не съм музикант, не мога да определя бива ли ги, но ги харесвам заради непосилния им труд, естественост и желание да участват наред със здравите хора. Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3271227
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930