Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2012 23:23 - ЗА САМОУБИЙЦИТЕ В СВЕТА И НА СЕВЕР
Автор: lidislidis Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1460 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 28.01.2012 02:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Четиво за  зомбирани потребители от блога, които не се интересуват от истини, ами повтарят наизустено, папагалски и със самочувствие, "истини" , които не знаят...

Според световната статистика на всеки 2 минути се самоубива някой по света.
и той не е задължително финландец...практически е невъзможно, тъй като фините са 5 млн.население и ако е така , досега да са се самоунищожили .
Нарочно прокарваната пропаганда не върви и не се връзва с истината, както и да се смята и спряга. Финландия не е била и не е между първите места в света по самоубийци. Нека вярват невежите и стават за смях, тъй като не знаят нищо за финските традиции и работа , проекти и изпълнението им за едно щастливо и здраво общество, каквото са успели да си направят. 

ЗА  ФИНСКИТЕ САМОУБИЙСТВА  И СЕМЕЙНИ УБИЙСТВА

Както навсякъде по света и тук има самоубийци. За една година във Финландия слагат край на живота си сами около 700-800 души. Или на ден около 2 човека. Съвсем нормално е , като се вземат на предвид колко десетки,  се самоубиват по другите държави при автомобилни катастрофи на ден, или болни от рак, спин и т.н. Животът си е негов, не може да търпи болки и решава да сложи край...
  Причините за самоубийствата на север  са различни от тези по света.
Не са поради бедност.Тук няма бедност, мизерия и глад. Няма простолюдие да ти пречи и отнема правата. Всичко е чест и често пъти тази вродена чест е причината за самоубийците на севера.

 Ако някой от другите общества имаха същата чест, отдавна да са се самоизтребили, заради това, че са потъпкали тази чест, или са позволили да им я потъпкат.
Разлика голяма в култура, традиции и живот.

1.Разводите са едни от водещите причини.Тогава рухва всичко градено с години.
2. Северни сияния, магнитни полета и тежка метеорологична . среда. 
3. Наследствени обременености в здравословното състояние. Рак, паркенсон, депресивни състояния, алкохолизъм, наследствени психични заболявания . 

От самоубийците 65% са мъже между 40-50г. и 35% жени в същата възраст.
Цели институции и институти работят и следят за намаляването на тези явления.
Най-новите изследвания са, че самоубийството е наследствено. Винаги в едно семейство на самоубиец има още такива.

27% се самозастрелват
39% се самоотравят с лекарства.
20% се давят
14% се хвърлят под влакове и превозни средства.

Традицията и културата на фините е въпрос на чест. Финът преценява, че е засегната честта му на човек  при развод , раздяла вади пушката и стреля по семейството , по децата, жената и накрая и по себе си. Защо го прави?
Това се обяснява, че не иска друг да му гледа децата или децата му да са социално слаби и предпочита да ги довърши, но да не ги вижда в долни ситуации. Такива семейни традиции за 1 година са в около 6 семейства.
Понякога съпрузите се договарят за такива действия, когато съпругът например остане временно без работа, съкратят го и животът се променя за цялото семейство, тъй като мъжа не иска да е банков потребител , или когато хване в крачка жена му, че хойка.
Всичко е въпрос на чест за хората на севера . Те са фанатици на тема чест и човешко достойнство.
И въпрос на мизерия и глад по другите части на света.
Не бива да се смесват тези неща и да се заблуждаваме , когато сме невежи за живота и културните традиции на север. Те са различни.
Имам лични наблюдения десетилетия по въпроса и винаги мога да дам компетентен отговор , ако нещо ви интересува към темата. Имам много приятели и познати, така също и членове от семейството на бившия ми съпруг- брат му и племенника му, които си отидоха по собствено желания и с накърнена чест от света и съдбата си. Много материали по темата...

 


ИЗ КЛАСАЦИИТЕ НА САМОУБИЙЦИТЕ ПО СВЕТА

 Водещите страни в света по самоубийства са САЩ
Следвани от Русия и страните от бившите соц. лагери
Литва е една от първенците
В Унгария годишно се самоубиват 5000 души.

САЩ
Полицията на щатите Мерилен Джорджия арестува 4 човека по обвинение в съдействие на самоубийци, броят на жертвите засега е неизвестен, предаде Лента.ру. Един от арестуваните, Тиамс Гудуин, бил глава на мрежата „Последен изход“, действаща в няколко щата. Арестувани са и главняит медик на групата, както и регионалният координатор в Мериленд. През юни миналата година се самоуби жител на град Кеминг, щата Джорджия, за който полицията установи, че е получил помощ. Дон Келмър беше неизлечимо болен и според роднините му, ако някой му е помогнал да се самоубие, само го е избавил от мъките. Арестите са свързани със смъртта на Келмър. Издадени са и заповеди за обиск в 9 щата във връзка с разследването на „последен изход“. Според данните, в клуба са приемани нелечимо болни, които искали да се разделят с живота. Те са получавали съответната литература, а когато решавали да приключат със себе си, им се обяснявал начин да направят това. Вноската за включване възлизала на 50 долара. Групата е имала 3000 члена и е съществувала от 2004 г. Членовете на клуба твърдят, че никога не са подтиквали някого към самоубийство, но ако някой е решавал да се раздели с живота, са го „държали за ръка“. В момента полицията изяснява дали дейността им е свързана със самоубийството на жителка на Аризона. 27.02.2009 Публикувано в САЩ Вашингтон


Русия е на второ място в света по ръст на самоубийствата
24 Октомври 2011 г.


Радио "Ехото на Москва" цитира информация, според която Руската федерация е втора в света по брой на самоубийците. За последните две десетилетия 800 000 души са отнели живота си в Русия, показва статистиката на Националния изследователски център за социална и съдебна психиатрия, като данните са събрани в периода 1990-2010 г. "За около 20 години близо един милион руснаци са станали жертва на самоубийство – това е колкото цял един град", коментира ръководителят на отдела по психично здраве в центъра, Борис Положий, който междувременно предложи да се въведе система за превенция на суицидното поведение в Русия.

Според статистиката средната възраст на руснаците, които най-често слагат край на живота си, е 45 години при мъжете и 52 години - при жените, като по-голямата част от самоубийците са мъже. За увеличаването на самоубийствата в Русия вина носи сложният период на промени от 1990 година насам, подчертава Положий. Що се отнася до ситуацията в останалите страни от бившия съветски лагер, най-висок ръст на самоубийствата е регистриран в руските автономни републики Коми и Удмуртия.
Източник: hve.ru






Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. razkazvachka - Много актуален проблем е това:
01.02.2012 14:16
у нас също има - не съм правила точни изчисления, но сякаш през 2007-8 имаше пик в самоубийствата на хора между 40 и 50 години. Това за семействата е вярно - някой от семейството следва модела...
Но също има и общ субсензорен фон, който понякога предизвиква вълна от самоубийства - като ментална зараза...
цитирай
2. lidislidis - Благодаря, че посети блога ми!
02.02.2012 23:02
razkazvachka написа:
у нас също има - не съм правила точни изчисления, но сякаш през 2007-8 имаше пик в самоубийствата на хора между 40 и 50 години. Това за семействата е вярно - някой от семейството следва модела...
Но също има и общ субсензорен фон, който понякога предизвиква вълна от самоубийства - като ментална зараза...


С интелигентни читатели е удоволствие да се беседва.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3255121
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031