Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2014 03:37 - Първи май 2014
Автор: lidislidis Категория: Изкуство   
Прочетен: 982 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 02.05.2014 05:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image


С голямо нетърпение изчаках да свърши 20 дневната ми визита в Италия и с радост стъпих на чиста , бяла, северна земя точно на 1 май. Прехвърча цял ден сняг, но се диша свободно, спокойно и чисто! Няма нищо общо с Италия. Оставих си само багажа  у дома  и се занаслаждавах на първомайския празник в града ни, който по традиция всяка година се отбелязва с десетки мероприятия на открито из града. Изпитвах нескрита радост от всичко наоколо, вълнувах  се дори от любимата финска реч по улиците на града, от усмихнатите щастливи и спокойни хора, които винаги са вдъхвали у мен сигурност, радост и гордост с точността им и позитивизма им. Бледоликите го умеят. Вродено им е. Аз много съм пътувала и пътувам. България не ми е липсвала никога, последно съм си идвала преди 6 г. Не ми се идва, да се натоварвам допълнително с манталитета и неуредиците на ново българите...отвратена съм  от много неща в България. За мен България е само едно име с лоша световна слава, една страна доста различна от другите страни в света по всички показатели. Една страна, която може би е имала неизмислена история преди векове, а сега е пълен фалш на всяко ниво и без никакви надежди да се оправи.Та, нали хората в България я правят такава и такава си я обичат- фалшива, различна, последна и безнадеждна, никой на сила не може да ги оправи...Щом критериите им са такива, живи и здрави да са, те си живеят и си правят страната, според тяхното виждане, разбиране и изисквания, представи и норми за живота. Външно вмешателство е недопустимо във вътрешните дела и живота на дадена държава,според международните правни закони, щом такава си я искат и си я правят жителите й. Насила хубост не става !  За впечатленията от Италия, от която не съм впечатлена с нищо цивилизовано, ще разкажа в друг постинг.


Снимки Сирккаваара Лидия

 image


image

Хотел Радисон
image
 Базарът, кафета и ресторанти на пристанището ни.
image

Студентски Първи май - масово се чества, като ден на висшите високо квалифицирани кадри на труда.
image

Ние твориме-това е девизът на младите висшисти. Във Финланд 75% от работниците са с висше образование. Високият стил на живота им го изисква. Не напразно ги определят , като хора знаещи и можещи. Хора различни не само по външен вид, но и по възпитание, морал, манталитет и добродетели.
image


image 


image




 image



image


                                       image






Тагове:   май,   празник,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troia - Не е
02.05.2014 19:48
лесно да мразиш родината си..., боли те...От постинга ти личи, че в БЪЛГАРИЯ не е така и в скоро време няма да бъде. Истината е такава, но такава ни е родината. Никой не си я избира, както родителите. Весели празници, Лидис на теб и на твоето семейство!
цитирай
2. lidislidis - Не я мразя България, неприятни и срамни са беззаконието и нецивилизованите пороци в нея
02.05.2014 21:31
troia написа:
лесно да мразиш родината си..., боли те...От постинга ти личи, че в БЪЛГАРИЯ не е така и в скоро време няма да бъде. Истината е такава, но такава ни е родината. Никой не си я избира, както родителите. Весели празници, Лидис на теб и на твоето семейство!


Те я правят различна и долна от другите. Все се надявам на промяната й...Дано!
Благодаря за поздравите! Весели и спокойни майски празници и за теб и близките ти!:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3263156
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930