Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2012 19:37 - ПРОФЕСИЯ- ЗАТВОРНИК , БИЗНЕС - БАНДИТ
Автор: lidislidis Категория: Бизнес   
Прочетен: 2693 Коментари: 9 Гласове:
4

Последна промяна: 28.03.2012 16:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чета тези дни северната преса и нет медии новините и все повече се уверявам , че бандитите по цял свят си приличат по тъпотията и алчността си.
В момента в историятата на Швеция се води едно от най-големите разследвания за трафик на наркотици.  Обвинени са  осем души .
Те са заподозрени в контрабанда на няколко тона кокаин, който са внесли в Швеция за периода от 2006г. до 2010г.
 Престъпната  група е била ръководена от 39-годишният Йонас , който от  търговията с наркотици от 2006 г. насам е "забогатял" с милиони. Наричали го  "Кокаинов крал" в Швеция. Той е добре известен престъпник, който е седял в затвора няколко пъти заради  банкови обири и винаги е бягал от затвора и извършил нови обири..


image
  Снимката е от северен ежедневник
  Престъпниците от групата му  са пренасяли  наркотици от Колумбия през Атлантическия океан чрез кораби и яхти. Бъркотията изригва през 2010 г., когато 55-годишен мъж от групата, бил заловен на карибския остров Мартиника в яхтата си със 1.4 тона кокаин.
В престъпната група имало и посредник жена. 
По следите им полицията била с години.

 Издали се с разточителния си начин на живот.


Скъпи апартаменти в Барселона .
Цената на един апартамент била около 2, 4 милиона евро .
Инвестиционен клуб в Барселона.
Верига от ресторанти в Майорка
Луксозни яхти.
Яхтата на краля на шведския наркобизнес била дълга  68 метра , луксозна и струвала милиони евро.
Луксозни автомобили, като Порше 911 турбо кабриолет, Мерцедес  С63 АМГ и др.
Полицията е иззела голяма част от посочените богатства на нарко шведския "крал" , след залавянето му през 2010 г.
Следствието е приключило. Очаква се съда през април тази година, на който ще бъдат изправени, както шефа на бандата, така и неговите съратници от групата, макар и да отричат участието си и да се  имат за "невинни" до сега.

Документи на прокурора, показват, къде в кои банки  заподозрените са  внасяли пари.Парите им  се съхранявали в  банки на Швеция, Швейцария, Великобритания, Кипър, Естония, Испания, Колумбия и САЩ. Общата стойност от близо 100 милиона крони (11,2 милиона евро). Досега властите са иззели активи на стойност 54 млн. шведски кронии, около 5,4 милиона евро..След окончателната присъда ще бъдат конфискувани и останалите доказани "богатства" натрупани от бизнеса с наркотици.



image
  снимката е от северен ежедневник
Йонас е  роден през  1972 г. и е  познат по севера, като  шведски банков бандит.

 Израства в Стокхолм, влиза в контакт с престъпния свят 16 годишен. На 17 години е осъден през 1989  на затвор за едра кражба от 60 000 шведски круно,за период от 3г. затвор.
 По време на отпуската си  от затвора, в началото на 1993 г. той ограбва спестовна банка в Източна Швеция. Една седмица по-късно ограбва две спестовна банки  за сума 2,5 милиона и забегва в чужбина .
 През май 1995 г. отново е хванат и  осъден  за три банкови обири на седем години затвор. Той обжалва пред Апелативния съд, но на съдебно дело , пред сградата на съда, избява с помощта на негов приятел с мотоциклет. Три седмици по-късно пак е арестуван при опит за обир на банка.
След освобождаването късната есен 2005 е под наблюдение, като част от проекта "Нова полиция срещу сериозната престъпност", но не минава  малко повече от половин година, преди да го арестуват, след преследване с коли в северната част на Стокхолм, когато е
заподозрян в престъпление и  е затворен на строг режим пак в затвора.
Въпреки това, избягва от затвора през  2006 и напуска Швеция, "забогатява" за 4 години и пак го арестуват
 на 28 декември 2010 г. в Колумбия.

Източник:  шведска медия
   
Чета тези новини на северната преса и си мисля:
 
" Престъпниците по цял свят си приличат по тъпотията и лакомията...
           



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. alexs - V BG golemite banditi ne vlizat v ...
27.03.2012 21:45
V BG golemite banditi ne vlizat v zatvora a stavat biznesmeni i politici!
цитирай
2. lidislidis - По севера политика си е политик , а бандита си е бандит
27.03.2012 23:17
alexs написа:
V BG golemite banditi ne vlizat v zatvora a stavat biznesmeni i politici!


Не носят две дини под мишница. Швеция, като по- разпусната , често сервира подобни новини за банкови обири и наркомански истории, извършени от банди на апаши, но във финско няма подобни явления. Тия в парламента финскит народ ги гледа под лупа . Всичко се знае кой с колко пари и имоти влиза , какво прави в Парламента и с колко излиза. Отчетност и прозрачност до безбожие! Скоро съдиха един министер, че получил обикновен подарък за 50 рожден ден , купен с пари на партийната каса. Преди 2 г. изгониха друг, че пускал от служебен телефон на гаджето си съобщения. Президентката ни изкара 2 мандата на квартира и сега при пенсионирането си купи 2 стаен обикновен апартамент. Всяка година се публикуват по вестници кой колко има . Чест и достойнство. Абе, фините са фанатици на честта. Никой не се натиска да е в Парламента. От там не се забогатява. Богатите са си потомствени богаташи от 300 години 16 фински фамилии. Няма нови.
В затворите им няма затворници за финансови престъпления, а има за убийства и дребни хулигански престъпления.Различно е, затова и като пиша много от читателите им звучи неестествено и им се струва, че величая фините. Не величая никого , а пиша истината .Различно е.
Поздрави!
цитирай
3. troia - Здравей,
28.03.2012 13:06
беше ми интересно да го прочета. Този наркобос трябва да дойде тук да го съдят. Веднага ще го изкарат тежко болен и после тихомълком ще го оневинят. Наистина е голям карък да не се роди в България. Поздрави!
цитирай
4. lidislidis - Здравей, Троиа!
28.03.2012 15:29
troia написа:
беше ми интересно да го прочета. Този наркобос трябва да дойде тук да го съдят. Веднага ще го изкарат тежко болен и после тихомълком ще го оневинят. Наистина е голям карък да не се роди в България. Поздрави!


Мен ми е чудно колко пъти е бягал от затвора !? Очаквам с интерес поредното му бягство по време на делата:))) Ненапразно фините освиркват и възпяват във вицове шведската полиция.Тя не е корумпирана,тук няма корупция, а бавна и флегматична. Поздраи!:)
цитирай
5. lidislidis - Апостоле, на кого слагаш минус?
28.03.2012 17:35
17:28 - apostapostoloff

На бандита? На мен за превода, или по инерция, когато пиша постинг?!
Банални станахте с безпочвените си провокации и омраза към българите живеещи в чужбина...
И какво парадираш с този минус? Компетентна оценка на превод, завист към мен , че зная един труден език, или завист към бандита, че е голям бандюга?!
цитирай
6. venziko - Да така е
29.03.2012 11:20
Прекрасен постинг. а материала е много интересен. а Апостол винаги прави така. Поздрав
цитирай
7. lidislidis - Поздрави и на теб!:))
29.03.2012 13:39
venziko написа:
Прекрасен постинг. а материала е много интересен. а Апостол винаги прави така. Поздрав

Радвам се, че ти беше интересно в блога ми. ;)
цитирай
8. predpriemach - Това шведските затвори, да не са ...
29.03.2012 20:32
Това шведските затвори, да не са направени като дискоклубове, че един затворник може да избяга 5-6 пъти? Тоя ги е направил за смях цялата полиция, прокуратура, съд и цалата държава. Да го гръмнат при ареста и да се приключва. Един път е откраднал пари, втори път държавата троши милиони по него да го арестува, съди, преследва.
цитирай
9. lidislidis - Да, набива се на очи некадърността на полицията и прекалената грижа за човека!
30.03.2012 13:19
predpriemach написа:
Това шведските затвори, да не са направени като дискоклубове, че един затворник може да избяга 5-6 пъти? Тоя ги е направил за смях цялата полиция, прокуратура, съд и цалата държава. Да го гръмнат при ареста и да се приключва. Един път е откраднал пари, втори път държавата троши милиони по него да го арестува, съди, преследва.


В сравнение с шведската полиция, българската полиция е професионална и точна !
Много пъти съм чувала да я упрекват незаслужено.
Вицове и легенди се носят за работата на шведските полицаи ненапразно.
в тубето има много документални филми за това. Тези дни ще пусна някои.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3267647
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930