Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2016 11:23 - Масово строителство на джамии в Европа
Автор: lidislidis Категория: Политика   
Прочетен: 3336 Коментари: 12 Гласове:
20

Последна промяна: 06.03.2016 12:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 

 




image             
     

    ИЗ ЕВРОПА ДА  НИКНАТ ДЖАМИИ, КАТО ГЪБИ


                                   /Така искали от Брюксел/

ЕС Брюксел: "Повече джамии в Европа по- бърза интеграция на мюсюлманите дошли, като бежанци в Европа."
През последните месеци ръководителите на ЕС от Брюксел са подели нечувана и невиждана кампания за строежа на мюсюлмански джамии по всички градове на страните членки на съюза. Във всеки европейски град трябва да има по няколко дузини джамии, за да могат по- лесно да се адаптират и интегрират мюсюлманските им мигранти.С една дума Европа действа синхронно и подсигурява естествената среда на исляма, което според разни ЕС комисии и шефове е "демократично" да превърнат Европа в мюсюлмански модел. Според мен не е демократично, а дискриминация и против волята на местното население, което не иска промяна на интериора на градовете си, заради мигрантите, за които беше споменато с половин уста и лъжливо, че "ще си отидат в държавите при джамиите си, след свършването на изкуствените войни там". В европейските градове има масово недоволство по тази причина и заповеди на брюкселските ислямофили за строежите на джамиитe. Много кметове се съобразяват с протеста на европейците против строежите на джамиите в градовете им и открито го заявяват пред брюкселски комисари и комисарки. Стотици са случаите по севера, има и в Италия и централна Европа на такива антиджамийски  категорични протести от европейците.


image



Темата за строежа на джамии масово из цяла Европа в момента е на тепиха и се водят ожесточени убеждения от страна на европейски депутати към местни кметове, свещенници, граждани и църковни европейски инстанции.


                             image


Европейска Болоня
се прочу с един такъв скандал в който европейската италианска депутатка Сесил Куенге открито каза, че джамията в центъра на града "Рано или късно ще трябва да се изгради" Думите й бяха отправени към кмета, който предаде желанието на италиянските си съграждани, че "Сега нямаме средства, условия и гражданите не приемат изграждането на джамии в града" Последвала тирада от убеждения и натиск от италианската депутатка: "Не трябва да се забравя, че политиките за интеграция и адаптация са важен инструмент за предотвратяване на конфликти и затова днес мисля, че отричането на  правото на дадено лице да бъде в състояние да изповядва вярата си води до беззаконие, на възможността да се разчита на хора, които са по-малко надеждни. Ние трябва да направим всичко възможно, за да не нарушаваме навиците и живота на бежанците"-посочила тя, като казала още, че това е един полезен начин за европейците да научат за корана и начина на живот на мюсюлманите. Това било ценност да се знае и вижда от европейците постоянно в европейските градове.




image


Подобни разгорещени борби за джамии се водят и по севера. Обещава се, че парите за джамиите ще се дават от мюсюлмански богати страни, както и архитектурата трябва да бъде образец от турските джамии с известна османска традиция, като "Синята джамия" и старинните джамии в Истанбул и Анкара. За европейците щяло да  е изгодата, че техни строителни работници ще имат временни работни места, докато се строят джамиите, което на мен също ми изглежда едва ли не цинизъм и робовладелчество.
Ще работят строителите един два, месеца, като египтяните, дето строили пирамидите...ами след това? Какви са тези екстри и унижения? Когато си бежанец, ти получаваш временен подслон и никой не ти предоставя естествената среда, не ти строи здания, джамии характерни за страните от които бягаш уж да спасиш живота си. Прозира, че не спасяваш живота си, а налагаш религията, културата и законите си по местата, където "бягаш".
Наред с джамиите из Европа откриват врати много ресторанти само с мюсюлманска качествена храна, така например в Германия десетки заведения са изхвърлили свинското месо и се готви само чисто телешко и овче месо, за да се интегрират бежанците...и да се интегрират европейците към техните религиозни особености и закони, тъй като ресторантите се посещават не само от мюсюлмани и хората щат, не щат се хранят с еднообразни мюсюлмански ястия в знак да не обидят бежанците мюсюлмани, те се интегрират към тяхната култура.



Гласувай:
20



1. lidislidis - Блога ми пак има проблеми, не мога да одобрявам коментари, явно нарочно е това, за да не комуникирам с блогерите..
06.03.2016 16:05
15:51 - И това не може да е случайно
от: jupel За постинг: Масово строителство на джамии в Европа
Повече от ясно е ,че тук се касае за много пари и черно злато. Борби за територии
и........ОЩЕ НЕЩО. НО ЩЕ НИ ИЗЛЕЗНЕ ПРЕЗ НОСА.

ЛИДИС,ПОЗДРАВ!

Заради това се наложи да ги копирам, тъй като ги трият , ако реша да ги одобра е невъзможно да излязат.
цитирай
2. lidislidis - Здравей, Анита!
06.03.2016 16:09
Нищо не е случайно, а добре планувано и се върши успоредно с приемането на милионите бежанци мигранти в Европа. Платено и предплатено е на ЕС Брюксел, заради това се занимават така настървено с капризите на мигрантите и удобствата им.
Поздрави и лек ден!
цитирай
3. pando - Според баба Ванга
06.03.2016 18:58
Европа ще бъде опустошена от гражданска война с ислямисти. Трябва даистина да си идиот за да не виждаш ,че натам отиват работите.
цитирай
4. lidislidis - Здрасти, Пандо!
06.03.2016 22:40
pando написа:
Европа ще бъде опустошена от гражданска война с ислямисти. Трябва даистина да си идиот за да не виждаш ,че натам отиват работите.


Права ще излезе баба Ванга. Гражданските войни са неизбежни при тези различия на култури и религии където ги събират на едно място управниците от ЕС. Ако някой до сега се съмняваше, сега всички виждат усърдието на Брюксел да запали Европа.
Поздрави и лека вечер!
цитирай
5. aip55 - Бомбата религия
06.03.2016 23:35
е вече активирана и нищо не може да спре апокалипсиса на Европа!
цитирай
6. lidislidis - Няма изход, въпреки лъжите до последно от Брюксел...
07.03.2016 00:04
aip55 написа:
е вече активирана и нищо не може да спре апокалипсиса на Европа!


Бомбата цъка с тези милиони преселници, които посрещат с отворени обятия за сметка на европейците. Краят на войната също се знае за кого ще донесе печалби...тези джамии не се строят назалудо. Ясно кой ще оцелее и ще ги използва.
цитирай
7. dalida - Вчера имаше блокажи в повечето блогове. Може би е бил някакъв бъг, който момчетата от
07.03.2016 10:23
"дежурната" са управили в последствие. И аз дълго време не можах да си кача материалите. Но, днес успях.

Колкото до джамиите, само във Франция са стотици строени преди 10-на години. Премиерът имаше изказване пред една малка медия, че повече от 5% от французите са мюсюлмани. Няма как да нямат джамии.
Освен това, исляма не е войствен като религия. Това че някои групировки го използват като "чадър" за злините си, не означава че всички араби са лоши хора. Но,все пак това си е само мое мнение.

цитирай
8. lidislidis - Благодаря за коментара!
07.03.2016 11:10
dalida написа:
"дежурната" са управили в последствие. И аз дълго време не можах да си кача материалите. Но, днес успях.

Колкото до джамиите, само във Франция са стотици строени преди 10-на години. Премиерът имаше изказване пред една малка медия, че повече от 5% от французите са мюсюлмани. Няма как да нямат джамии.
Освен това, исляма не е войствен като религия. Това че някои групировки го използват като "чадър" за злините си, не означава че всички араби са лоши хора. Но,все пак това си е само мое мнение.



Не става въпрос за тези джамии които ги има навсякъде, а за новите, които искат да строят в услуга на мигрантите бежанци. Все пак бежанеца идва временно. Трябва ли за периода който е в дадената страна джамия да му се строи? Статута на мигранта е да пребивава до свършване на войната и трябва да си замине в Родината. В крайна сметка от ЕС ни лъжат , че мигрантите имат статут, щом джамии им строят допълнително. Така е и с работните места. Каква работа може да върши някой без да има квалификация, курс, езикова подготовка? То е дълъг период, а като прибавим и безработицата в Европа, се питам защо ги лъжат и тях от Брюксел и къде са тръгнали ? Освен войните да си пренасят из Европа...
Не зная във Франция какви са мюсюлманните, но по севера са агресивни и вършат престъпления и убийства, а после казват, че по законите на религията им това е естествено.
Лек ден ти желая!
цитирай
9. elenkokoschkov - Освен това, исляма не е войствен ...
08.03.2016 15:43
dalida написа:

Освен това, исляма не е войствен като религия.


Ма шери Далида ,
ислям в превод означава подчинение.
А подчинението се извършва с огън и меч. Кое от тези двете не е оръдие на войната ???!!!???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3255509
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031