Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2016 23:14 - "Балканите- развъдник на терористи в Европа"
Автор: lidislidis Категория: Политика   
Прочетен: 1127 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 12.02.2016 03:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image
 Aрест на терористи в Прищина


Европол предупреждава за увеличаването на броя на терористични тренировъчни лагери на Балканите 

image

Балканите са станали гнезда на тренировъчни терористични групировки пристигнали от Сирия от редиците на ИД, които необезпокоявани и съвсем нормално пребивават в Косово, Босна, Македония и България, от където си купуват незаконно оръжие на безценица на черно. Така например цената на един Калашник е от 300 до 500 евро, зависимо от модела.
Те са създали канали и мрежа за износа на такива оръжия към Сирия за целите на ИД, което е бизнес на месни балканджии известни с престъпните си бизнеси по света. За бивша Сърбия, Босна, Косово и други бивши Югославски републики, това до някъде е обяснимо, но за Европейска от 8 години България и криминалните й структори това е непростимо.
Според доклади близо 800 бойци на ИД мюсюлмани от Косово и останалите Балкански държави са се завърнали през миналата година в държавите си от Сирия и усилено са се съсредоточили в изграждането на тренировачни терористически групи, лагери, където подготвят бъдещите терористи, камикадзета и джихадисти ислямисти.
Това говори, че
 програмата на ЕС за търговия с оръжия и контрол не работи добре в изброените страни на Балканите. Намерени са съществени през последните години големи количества картечници, пистолети, гранати и взривни вещества от българско и сръбско производство чрез различни експортни маршрути в Ирак и Сирия и в ръцете на ИД. Както са намерени и много свърталища и безпрепятствено пребиваващи мюсюлмански ислямисти, които развиват дейност , пропаганда и обучават последователи от мюсюлмани в държавите на Балканите без изключение на никоя, била държавата в ЕС, или не...Навсякъде се продава и изнася незаконно оръжие и във всяка държава има изградени терористични групи и лагери на ислямистите.

image
                                       

  "Повечето страни от Западните Балкани трябва да игнорират проблема с незаконния трафик на оръжие", казва Наим Рашит. "Днес, хора и оръжия от региона отиват главно за Сирия. Ние трябва да бъдем също толкова притеснен както за момента, в който този път е с обратен знак. И с нашето оръжие ще се убиват невинни хора в нашите страни, а може и самите ние да станем жертви на тези, на които сме продали незаконно оръжие и сме им подсигурили условия в държавите ни да се обучават да ни убиват..."
В резюме:
В Югоизточна Европа, особено в Западните Балкани, се увеличава проблема с джихадизма. Стотици хора идват от Сирия, многократно джихадисти са арестувани.
Европол предупреждава за терористични тренировъчни лагери на Балканите. Дори и нелегалната търговия на оръжие и проблема за стотици хиляди нерегистрирани малки оръжия са повод Балканите да се превръщат в гнезда и развъдници на терористи и тероризма в Европа, без да си дават сметка на Балканите, че сами се обричат на гибел със своето оръжие и криворазбраната демокрация и самарянство...Това явление не е случайно, то е вид бизнес, подобен на характерните балкански престъпни бизнеси, като проституция, превоз на дрога и пласирането й из Европа, бизнес за продажба на органи, бизнес с просяци и всякакви противозаконни и преследвани от закона занимания, носещ опасност за здравето и живота на хората.
Чудно защо в България и на Балканите тези явления са станали нормални...и се вършат засилено?


image



Из северните медии 

Превод @ Сиркавара Лидия



Гласувай:
7



1. lidislidis - Повод да преведа тези материали беше, че
10.02.2016 23:18
Видях, че се споменава в и за България. Много рядко, почти никога в световния печат се пише за България. Нито добро, нито лошо.Човек остава с впечатление, че всичко е ОК! Но не било така...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3269696
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930