Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2015 04:36 - От Брюксел предлагат: Гърция да бъде изгонена от Шенген!
Автор: lidislidis Категория: Политика   
Прочетен: 1808 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 02.12.2015 06:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
ЕС шефове предупреждавaт, че Гърция е изправена пред отстраняване от Шенген за пътувания в без паспортната зона, освен ако не направи основни промени в отговор на кризата в областта на миграцията до средата на декември 2015 г. като преудолее безсилието и нежеланието на Атина да приеме външна помощ. Няколко европейски министри и високопоставени представители на ЕС искат изгонването на Гърция от Шенген, заради "сериозни недостатъци" в областта на граничния контрол, като обвиняват Алексис Ципрас- министър-председател на Гърция, който не е изпълнил поетите обещания към ЕС.

image

  Ако ЕС изпълни заплахата си, то това ще е второто спиране на Гърция от Шенген от създаването му през 1985 година. Предизвикателството на  Атина идва на фона за по-голямо преосмисляне на затягане на граничния контрол, за да се гарантира оцеляването на Шенгенската зона. Европейската комисия ще предложи този месец съвместна гранична сила, упълномощена да поеме отговорността на държавните граници, потенциално дори против волята на фронтовата линия на такива държави като Гърция.Относително слабата администрация в Гърция е допуснала през Гърция  да минат  повече от 700,000 имигранти, пресичащи границите  през тази година. Предвид сериозността на кризата, служители на ЕС се притесняват от отказа на Атина,за допълнителна помощ от Агенцията за външните граници на ЕС, както и от нежеланието да приеме хуманитарна помощ от ЕС,също и от гръцката невъзможност да обнови своята система за регистриране на бежанците, която е в плачевно състояние.През тази година свободно през границите са минали много нелегални мигранти нямащи нищо общо с бежанците. Вижте схемата, която сочи по държави и бройки тези нелегални мигранти.
image  
 
  Министрите от ЕС на вътрешните работи, които се срещат в петък,  знаят, че трябва да стане ясно на всички ЕС страни, че по-драстични мерки ще се вземат, ако Гърция не успее да предприеме действия преди срещата на върха на лидерите на ЕС в средата на декември, според искането на четири висши европейски дипломати. Предупреждението за изгонването от Шенген на Гърция, тя е предупредена на няколко пъти тази с едмица, включително чрез посещение в Атина лично от Жан Аселборн-министърът на външните работи на Люксембург, в ролята на ротационен председател на ЕС. Гърците отново се опитват да се измъкват с лъжи и отлагане на проблемите си.
Гръцки официален източник категорично отрече обвиненията и заяви за обясненията на г-н Ципрас, че не бил успял да се запознае с обещанията, направени на срещата на върха на лидерите от Западните Балкани през миналия месец.Той посочи, че те са били "неверни".Или обвини ЕС комисиите и участници в срещата.Познат маниер да се лъже и протака. Но друг също официален източник призна протакането.Той каза, че то било в резултат от законовото изискване и факт, че само гърците бяха оставени да патрулират на границите на страната, както и допълнително проточилия се спор по подозренията за турските пропуски за някои гръцки острови, включително островите Лесбос- входен пункт за много имигранти в Македония. Гръцки дипломати споделят, че изгонването на страната от зоната за пътуване без паспорти няма да окаже въздействие върху миграционните потоци.Представители на ЕС признават това, но казват, че оттеглянето на правата за пътуване на гърците е един от техните няколко точки на ливъридж над г-н Ципрас.Mигранти ще има, но гърците няма да пътуват по света и да продават на мигрантите фалшиви визи и паспорти, нито да им подсигуряват нелегален превоз, както е на практика до сега.Атина наскоро се обвърза  с разполагане на  400 служители, които  незабавно да укрепят своята граница с Македония, но се оплаква в писмо до Европейската комисия, че обхватът им е бил твърде голям и е излязъл извън релсите на качествена работа. Гръцките висши служители все още трябва да приемат поканата  да се позоват на схема за спешна помощ - механизъм за гражданска защита на ЕС - това би подсигурило хуманитарна помощ на островите и границата им. През  2011 г. за да помогне на Сухопътната граница с България. Гърция показа по-голяма откритост над позоваването на тази т.нар механизъм "заек" по време на посещението на г-н Аселборн, според официални лица, запознати с преговорите между ЕС, България и Гърция.Гърция не иска да разбере, че е входната врата на Европа и нехайно и престъпно си гледа работата до сега, с което си бездействие обрича цяла Европа и Шенген на разруха.
image  

Сирийски бежанци пристигат на бреговете на гръцкия остров Лесбос, след преминаване на Егейско море.
Допълнителна информация по искането Гърция да бъде изгонена от Шенген   Дипломати от ЕС се оплакват, че Гърция също не е изпълнила обещанието си да организира три полета, за да се преместят мигранти към други държави-членки. Отчасти се дължи на проблеми, свързани с регистрация в Гърция, само 159 от планираните 160,000 бежанци са били преместени в рамките на Европа без регистрация, тъй като Гърция се инати да въведе машина при регистрациите с вземане на отпечатъци от пръстите на мигрантите.Това допълнително понамирисва на незаконен бизнес и злоупотреба. Гръцките управници се оправдават, че ЕС са много взискателни. "Това е доста  трудно", казват те на преговорите. "ЕС са много взискателни, а някои държави-членки са супер взискателни." Споровете накараха Комисията да предприеме необичайната стъпка да подкрепи решението на Македония да се издигне ограда с Гърция. Говорител заяви, че бившата югославска република има "правото да предприеме мерките, които тя счита за необходими", за да управляват по-добре притока на имигранти от Гърция, която масово изпраща по няколко десетки хиляди на ден.
Лидери от Източна Европа са най-гласовитите критици на Гърция. В неделя Роберт Фицо, премиер на Словакия, каза, че "е крайно време" да изгонят Гърция от Шенген, като добави, че всички държави-членки са били наясно становище по въпроса. "Ние не може да толерира една от страните-членки, която открито отказва  да изпълнява задълженията си за защита на границите на Шенген"-каза Фицо. "В такава ситуация, в Шенгенското пространство Гърция няма място и трябва да го напусне. Да бъде изгонена Гърция от Шенгенската зона." В същото време Германия  е в съпротива, призоваваща Гърция да бъде временно спиряна. Горещи дебати и спорове се оформят между представителите на ЕС по въпроса с Гърция.
Някои гръцки анализатори подозират,че  протакането на граничния контрол Атина може да бъде частично и тя се опитва да спечели отстъпки за изпълнението на третия си спасителен план: по-меки условия на строги мерки като орязването на пенсиите и данъците на земеделските производители, например, и удължаване на непопулярни структурни реформи.
Един гръцки университетски полит. преподавател в Атина университетски преподавател и политически коментатор, казва: "Ципрас видя  въпроса за бежанците, като разменна монета, но това ще се обърне срещу него катастрофално, ако заплахата от Шенгенското изгонване стане публично и разкрие още далавери около работата на правителството на Гърция." Комисията ще представи устно актуализация на ситуацията в Гърция на среща на министрите на вътрешните работи на ЕС в петък, последвано от писмено оценяване на срещата на върха на лидерите на ЕС в средата на декември. Ако сериозните недостатъци останат, Атина е била предупредена , че лидерите на ЕС могат да поискат по право задействане преразглеждане на границите на Гърция в Шенген, което може да отнеме три месеца.В най- добрия случай Гърция ще е извън Шенген март месец.
Да се сърдят гърците на министрите и управляващите ги в страната им, които нехайно и
престъпно си гледат работата и с това пречат за справянето с мигрантите и нанасят щети и на цяла Европа, като пропускат терористи и войници на ИД.
 
Из севрните  медии и телевизия




Гласувай:
14



1. lidislidis - Mоето мнение по въпроса за Гърция, вън от Шенген
02.12.2015 04:57
"След дъжд качулка", както казват хората. Прилича ми на прехвърляне чужда вина , както обикновено със закъснение. Дали Гърция ще е в Шенген, или не няма значение, тъй като вече почти няма Шенген и в Европа по покана на висши ЕС ръководители има повече войска на ИД, и всякакви престъпни елементи, отколкото европейски граждани, така , че няма значение дали ще е в Шенген Гърция, или няма да е.
цитирай
2. bliz - "Да се сърдят гърците на министрите и управляващите ги в страната им, които нехайно и престъпно си гледат работата"
02.12.2015 10:34
Освен нехайство има и умисъл. Гърция има ляво правителство и всички леви сили в Европа са за миграцията. Лявото някога е създадено от господарите на света, за да бъде употребето за техни цели, изпозвайки прекрасни лозунги, близки до сърцето на всеки нормален човек.

Поздрави!
цитирай
3. radosslav - Пак политически мръсотийки
02.12.2015 10:56
Всички знаят, че половината от мигрантите идват от Африка. Сега пък Гърция им виновна. Защо не бомбардират и южна Америка и да я сринат икономически, и да видим няма ли да тръгнат към САЩ с лодки. Проблема е предизвикан от Брюксел и САЩ, имат нечиста съвест.
цитирай
4. dianaan - Пе само след дъжд качулка.
02.12.2015 14:10
Сега пък гърците са им виновни. Та нали те начело с мъдрата г-жа Меркел ги поканиха? А кой ги прехвърля в Гърция? И за награда турците ще получат милиарди евро помощ и членство в ЕС. Да ни е честито!
Между другото отрицателният ми вот не се приема. Защо?
цитирай
5. lidislidis - Да, така е.
02.12.2015 16:25
bliz написа:
Освен нехайство има и умисъл. Гърция има ляво правителство и всички леви сили в Европа са за миграцията. Лявото някога е създадено от господарите на света, за да бъде употребето за техни цели, изпозвайки прекрасни лозунги, близки до сърцето на всеки нормален човек.

Поздрави!


Миграцията се подкрепя усилено от левите, зелените и новите буржоазни формации в правителствата и страните. Протия са силно десните, но те са малцинство навсякъде, макар да набират постоянно сила. Има логика в коментара ти, Блиц! Поздрави!
цитирай
6. lidislidis - Да, проблема е очеваден и предизвикан от Брюксел и САЩ
02.12.2015 16:32
radosslav написа:
Всички знаят, че половината от мигрантите идват от Африка. Сега пък Гърция им виновна. Защо не бомбардират и южна Америка и да я сринат икономически, и да видим няма ли да тръгнат към САЩ с лодки. Проблема е предизвикан от Брюксел и САЩ, имат нечиста съвест.


Африканците се приемат с отворени обятия. Снощи четох, че имало заповед да се приемат неограничено и да им се издават визи за престой без проблем във всички ЕС страни, тъй като , ако се върнели обратно в африканските си родини, подлежали на затвор, тъй като били избягали войници и военни престъпници оттам. Много се възмутих на това нареждане, тъй като в случая се подкрепят явни престъпници нарушили законите на африканските си държави. По тази логика да пуснем в Африка всички наши затворници и осъдени, така излиза... Благодаря за коментара , напълно споделям мнението.
цитирай
7. lidislidis - Не виждам защо на превода ми пишете минус? Аз нямам вина за тази мигрантска криза, нито за Гърция!?
02.12.2015 16:37
dianaan написа:
Сега пък гърците са им виновни. Та нали те начело с мъдрата г-жа Меркел ги поканиха? А кой ги прехвърля в Гърция? И за награда турците ще получат милиарди евро помощ и членство в ЕС. Да ни е честито!
Между другото отрицателният ми вот не се приема. Защо?


Само превеждам тази новина. Иначе съм съгласна с мнението, че кашата я забъркаха от Брюксел, Меркел ги покани и дарува Турция с милиарди, а сега отново взима мигранти от Турция и ги разпределя по Европа, като прави Гърция виновна. Поздрави!
цитирай
8. gosho568 - Време беше, да и стегнат колана! ...
02.12.2015 23:29
Време беше, да и стегнат колана! Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3255289
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031