Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2015 00:22 - Ние сме от един свят и се стремим към мирно, съседско сътрудничество
Автор: lidislidis Категория: Политика   
Прочетен: 1390 Коментари: 1 Гласове:
16

Последна промяна: 18.06.2015 00:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

- Я очень рад нашей встрeче сегодня 16 юня 2015 года ! - щастлив и развълнуван президента на фините приветства на чист руски език колегата си Путин.
- Kiitos..- изненадващо за всич
ки присъстващи и видимо радостен отговори на чист фински език Президента на Русия Владимир Путин. 



Това е поредното за тази година гостуване на финския президент по покана на Путин в Русия.Срещата се състоя в резиденция  извън Москва. На срещата бяха обсъдени важни планове за съвместното развитие на икономиките, пазара, туризма и сътрудничеството между двете държави във всички сфери.Тази среща е в много подходящ момент и за двете държави, както отбеляза Владимир Путин. ЕС със санкциите си подрони и затрудни икономиката на фините повече от колкото икономиките на другите страни членки и на самата Русия. Освен многогодишното и станало стил сътрудничество в различните сектори, Путин сам предложи на тази среща  да построи нова атомна централа, недалеч от Хелзинки по руски проект. Сегашната централа подлежи на пълна реконструкция.



image 

Президента на Финландия- Саули Нинисто и Президента на Русия- Владимир Путин в сърдечен разговор за бъдещите съвместни проекти за взаимно сътрудничесво и взаимопомощ в отраслите на икономиките и пазара на двете съседски страни

16.6. 2015 Москва



 image 
Нуждаещата се от реконструкция атомна централа, за чиято реконструкция кандидатсваха Франция, Германия и Англия, но бяха отхвърлени и неодобрени проектите им.


 След деловата среща на дваматa ръководители, президентът на Русия даде обширна пресконференция, продължила над 3 часа пред руски, фински и световни медии. На въпроса зададен му от фински журналист, трябва ли Финландия да се присъединява към Русия, или към НАТО впредвид ситуацията на паника от военни действия в близко бъдеще, Путин отговори: "Финландия трябва да бъде неутрална, каквато е. По-голяма сигурност от неутралитета във военна ситуация няма" 
 
Путин отговори на въпроса на фински журналист от финското национално радио, който попита:" Искам да знам какво ще кажете на тези финландци, които са загрижени от ескалацията на надпреварата във въоръжаването между НАТО и Русия, както и увеличаването на военна сила в Балтийско море? "
  - Веднага след като всяка заплаха произтича от всяка граница на страната, Русия трябва да реагира по съответния начин и да изгради своя собствена отбранителна политика така, че да е възможно да се неутрализира заплахата- обясни Путин.     Путин също така даде ясно да се разбере, че ако Финландия   се присъедини към НАТО, Русия трябва да насочи своите оръжия директно към финландските бази и директно към финландските земи, което не е желателно и за предпочитане.     - Ако някой заплашва нашата територия, ние трябва да съсредоточим нашата военна мощ в тези области, откъдето заплахата идва, няма друга алтернатива- съобщи Путин.     И накрая, Путин обяви, че не трябва да има конкретна причина за загриженост, въпреки че от неговият отговор   малко не стана ясно, дали той успокоява фините  или , че Русия всъщност не виждa никакви сериозни опасения в Балтийско море за сега.     - Не искам да драматизирам. Ние следваме  много отблизо развитието. Но засега не виждам нищо, което да предизвика особена загриженост- каза в заключение Путин.    
 Видеото е от пресконференцията завършила преди два ча
са







Гласувай:
16



1. emil60 - Интересно!
20.06.2015 10:31
Отдавна не бях влизал в блог.бг! Напреднали сте! Значително! Споделям го във фейсбук!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3270303
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930