Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2015 04:18 - Франция умишлено подпалва омраза и гняв в мюсюлманите по света
Автор: lidislidis Категория: Политика   
Прочетен: 3124 Коментари: 10 Гласове:
14

Последна промяна: 18.01.2015 10:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Една седмица след терористичния акт, който се проведе в редакцията на списането на Charlie Hebdo, срещу журналисти и карикатуристи положението се изостри и предизвика нова вълна на недоволство в мюсюлманските страни срещу Европа, културата й на расизъм и показната гавра от европейските медии с пророкът им Мохамед, изобразен в гнусни карикатури и разпространяван по света в милиони тираж, с цел печалби чрез показната обида срещу мюсюлманската религия.


image
       СЕДМИЧЕН ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В МЮСЮЛМАНСКИЯ СВЯТ                                                                                   Сблъсъци в Пакистан         Хиляди хора мюсюлмани протестираха срещу расизма на френнския европейски  вестник по света.           В Карачи, Пакистан, ожесточени сблъсъци възникнаха между полицията и около 3 200 протестиращи пред посолството на Франция. Няколко души бяха ранени, един сериозно   ..........................................................................................................

 ФЛАГЪТ  НА ФРАНЦИЯ БЕШЕ ИЗГОРЕН ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОБИКНОВЕНИ МЮСЮЛМАНИ
      (вижте видеото в края на постинга ми)
 
image
 "Изгонете френския посланик от тук!"
"Победа на Божия пророк!"
Такива
 лозунги можеха да бъдат прочетени по време на протестите в Судан.
 В град Хартум, Судан, няколкостотин мюсюлмани , след молитвите, поискаха извинението на френското правителство към мюсюлманите по света.
Улема съюз в Катар, воден от проповедника Юсеф ал Карадауи, смятан за Високопреосвещенство на Мюсюлманското братство, призова за "мирни демонстрации" и разкритикува "срамното мълчание" на международната общност за тази "обида към религията им"



image
.............. И в Тунис, карикатурата на пророка доведе хората на митинги в десетки градове
в Судан и Тунис

В столицата на Тунис, вярващите мюсюлмани напуснали джамията Ал-Фат, за да покажат своето несъгласие с имама, бивш министър на религиозните въпроси, който
 ги призовавал да простят обидата на французите
 
"Ние сме против всички заплахи и
 обиди към нашия пророк, той проповядва, че никой няма право да се надсмива над друг човек, заради това,че е различен.
 Журналистите от Charlie Hebdo "заслужават да бъдат убити, тъй като многократно са вършили това умишлено и с цел, според законите на вярата ни" 

........................................................
...............


image
 Митинги също се проведоха и  в Палестина срещу безобразието на "Charlie Hebdo"
image
                         Френски знамена изгорени в Карачи




image
 
                                                                                                                         СБЛЪСЪЦИ  НА  ПРОТЕСТИРАЩИ  МЮСЮЛМАНИ  С ПОЛИЦИЯТА                                         Пакистан  
  Сблъсъци избухнаха  с полицията в Пакистан       С близо 200 милиона жители държавата
Пакистан е втората най-голямата мюсюлманска страна в света. Правителството осъди гаврата на френските журналисти с религията им ,
В Пешавар,eдин град където талибаните в атака убиха 150 души, демонстрацията се проведе в знак на почит към братята автори на стрелбата в Charlie Hebdо.



                                    image
 image                  
         
                             Около 3000 протестиращи в Алжир

                             Сблъсъци избухнали в Алжир

Алжир след протестно шествие срещу сатиричен вестник. От 2000 до 3000 души се събраха. Полицията се опита да разпръсне демонстрантите, които хвърляха камъни и бутилки по улиците.
       
        Няколко полицаи са ранени. По-рано, няколкостотин души, включително жени и деца, протестираха в столицата с викове "Бог е велик." Те също носели плакати с надписи на френски и арабски, "Аз съм Мохамед." Това е алюзия за "Аз съм Чарли", използван във Франция след атаката на 7 януари.                                  2500 демонстранти в Йордания           В Аман, Йордания 2500 демонстранти протестираха под наблюдение и спокойно, носеха плакати, на които човек може да прочете като "Намесата в религията е явен глобален тероризъм."  цитат  на шейх Абдулах 2, от Йордания.
Имаше и демонстрации в Париж, срещу Charlie Hebdo,който "безотговорно и нецивилизовано" пуска
  карикатури на пророка им. Те осъдиха повторното публикуване на обидни карикатури, отбелязвайки, че
"Франция умишлено подпалва oмраза и гняв в мюсюлманите по света"
 
                                4 убити в Нигерия

Протестите срещу публикуването на карикатури на Мохамед в последния брой на Charlie Hebdo .В Нигерия четирима души загинаха, а 45 бяха ранени, според нигерийския министър на вътрешните работи.

От четирите жертви са включени три цивилни и един полицай, каза министъра им. Двадесет и двама офицери от силите за сигурност са били ранени и 23 протестиращи, каза той в националното радио CBC.


Демонстрации, последвани от Сирия и Иран

В Сирия, хиляди хора излязоха на улиците в районите, контролирани от бунтовниците и джихадистите и заявиха, чрез протестите си "обида към религиозните им чувства", обида към религията им.

След тази бурна седмица изпълнена с гняв и мъка , света вече не е същия...а тича към една мръсна и долна война на религиозна основа, една поръчкова война. 
   




Гласувай:
18



1. injir - Сякаш не мислят за последствията. . ...
18.01.2015 05:11
Сякаш не мислят за последствията... А как ти се струва продажбата на злополучния вестник в тримилионен тираж... Започвам да си мисля, че нарочно са устроили касапницата, за да могат после да си продават вестника и да печелят... Щом като парите им са по-ценни от човешкия живот...
цитирай
2. lidislidis - Играят си нецивилизовано с огъня французите
18.01.2015 05:37
injir написа:
Сякаш не мислят за последствията... А как ти се струва продажбата на злополучния вестник в тримилионен тираж... Започвам да си мисля, че нарочно са устроили касапницата, за да могат после да си продават вестника и да печелят... Щом като парите им са по-ценни от човешкия живот...


Доста наивно и глупаво поръчково е скалъпен този опасен скандал с фанатичните мюсюлмани. Французите винаги са били неоснователно горди прости расисти ,но това е вече излагация за цяла Европа и ценностите й...Вестникът им с карикатури няма никаква културна стойност, освен завишената му цена сега и печалбите им от тиража му, но простеят с мисията му, жалко за жертвите журналисти и невинни демонстранти. Оказа се ,че освен култура, Европа отдавна няма и религия и морал и начин за общуване с различните хора, а действа наивно , глупаво. Да те е срам, че си европеец стана...заради такива европейци, които се надсмиват неоснователно над различните по цвят и религия хора. Може и скалъпено да е, ненормално е вместо да се извинят и престанат да правят 5 млн. тираж със същите обиди срещу религията на мюсюлманите.
цитирай
3. lightsaber123 - Много шум за нищо
18.01.2015 09:18
Цивилизованият свят не е решил не ги е нагазил. Откъде накъде някой в моята светска държава ще ми забранява да правя подобни неща. Ако искам и портрет на буда ще нарисувам... а тия със забрадките могат и газ да пикаят - де да знам защо - може би от яд, че тяхната държава не е светска, че живеят в емоционално блато... абе все за нещо ще се заядат. Това просто е някакъв предтекст - а такива винаги могат да си намерят... дали свещена война срешу неверния запад, дали нещо друго.

Да ги газят там, да изтрепят всички джихадисти и да ги наврат... е сещате се.
цитирай
4. lidislidis - Тези с минусите
18.01.2015 09:21
Бихте ли казали защо ги пишете/ от омраза и злоба към мен, или към различните ?
Аз само превеждам и ви показвам скъпи материали безплатно за актуални световни събития. Жалки сте с тези минуси, но щом се виждате съществени и значителни с тях пишете ги, ще бъдат знак на злобата и простотията ви.
цитирай
5. lidislidis - Цивилизования свят е свят на диалога, а не на мускулите и войните
18.01.2015 09:38
lightsaber123 написа:
Цивилизованият свят не е решил не ги е нагазил. Откъде накъде някой в моята светска държава ще ми забранява да правя подобни неща. Ако искам и портрет на буда ще нарисувам... а тия със забрадките могат и газ да пикаят - де да знам защо - може би от яд, че тяхната държава не е светска, че живеят в емоционално блато... абе все за нещо ще се заядат. Това просто е някакъв предтекст - а такива винаги могат да си намерят... дали свещена война срешу неверния запад, дали нещо друго.

Да ги газят там, да изтрепят всички джихадисти и да ги наврат... е сещате се.


В този случай няма диалог. Вижда се само амбиция с цел .
цитирай
6. ekzoter - Мнението на Аллах за карикатурите
18.01.2015 09:43
А сега да видим какво е казал Аллах да правят вярващите в такива случаи.
К16;74 – и не сторвайте подобия на Аллах!
Както се вижда от това знамение изобщо не става въпрос за Мохамед, за пророците и за пратениците, а единствено за Аллах. А когато някой се вдигне в защита на пратеник на Аллах, то това означава, че имаме съдружаване с Аллах, а това е зло в очите на Аллах. Защото Мохамед е човек. Доказателството е К18;110 - Кажи (о,Мухаммад) : “Аз съм само човек като вас и ми се разкрива само, че вашият Бог е единственият Бог. Който копнее за срещата със своя Господ, да върши праведни дела и в служенето си на своя Господ никого да не съдружава с Него!”
К42;40 – възмездието за злина е злина като нея. А който извинява и се покорява, неговата награда е при Аллах. Не обича той угнетителите.
К23;96 – отвърни на злината с добрина!
К41;34 – не са равни добрината и злината. Отблъсквай я с най-доброто и тогава онзи от когото те е деляла вражда, става като близък приятел, но с това са удостоени само търпеливите.
К6;108 – и не хулете онези които зоват други освен Аллах, за да не похулят несправедливо без да знаят. После при своя Господ ще бъдат върнати и той ще им извести какво са правили.
Рабите на Всемилостивия са онези, които ходят по земята с кротост и ако невежите им отправят думи, казват: “Мир!” [и отминават]; [25:63-75]
К4;92 – и не трябва вярвящ да убива вярващ. А за онзи който умишлено убие вярващ, възмездието му е адът. Аллах му се гневи и го проклина.
Както се вижда от този стих Аллах не прави разлика между юдеи, християни и мюсюлмани, а всички ги нарича вярващи.
И така, убийците, а не карикатуристите ще бъдат в Ада. Така каза Аллах.
цитирай
7. lightsaber123 - Да,
18.01.2015 09:53
Въпросът е емелентарен и аз също не виждам нужда от диалог. Просто изразих мнението си.

Със здраве :-)
цитирай
8. lidislidis - Давай още злоба по български с всичките си празни никове пиши минуси, дано ти олекне!1
18.01.2015 10:09
09:53 - ssvetozar
цитирай
9. lidislidis - Според Алах много трябва да отидат в ада.
18.01.2015 11:30
ekzoter написа:
А сега да видим какво е казал Аллах да правят вярващите в такива случаи.
К16;74 – и не сторвайте подобия на Аллах!
Както се вижда от това знамение изобщо не става въпрос за Мохамед, за пророците и за пратениците, а единствено за Аллах. А когато някой се вдигне в защита на пратеник на Аллах, то това означава, че имаме съдружаване с Аллах, а това е зло в очите на Аллах. Защото Мохамед е човек. Доказателството е К18;110 - Кажи (о,Мухаммад) : “Аз съм само човек като вас и ми се разкрива само, че вашият Бог е единственият Бог. Който копнее за срещата със своя Господ, да върши праведни дела и в служенето си на своя Господ никого да не съдружава с Него!”
К42;40 – възмездието за злина е злина като нея. А който извинява и се покорява, неговата награда е при Аллах. Не обича той угнетителите.
К23;96 – отвърни на злината с добрина!
К41;34 – не са равни добрината и злината. Отблъсквай я с най-доброто и тогава онзи от когото те е деляла вражда, става като близък приятел, но с това са удостоени само търпеливите.
К6;108 – и не хулете онези които зоват други освен Аллах, за да не похулят несправедливо без да знаят. После при своя Господ ще бъдат върнати и той ще им извести какво са правили.
Рабите на Всемилостивия са онези, които ходят по земята с кротост и ако невежите им отправят думи, казват: “Мир!” [и отминават]; [25:63-75]
К4;92 – и не трябва вярвящ да убива вярващ. А за онзи който умишлено убие вярващ, възмездието му е адът. Аллах му се гневи и го проклина.
Както се вижда от този стих Аллах не прави разлика между юдеи, християни и мюсюлмани, а всички ги нарича вярващи.
И така, убийците, а не карикатуристите ще бъдат в Ада. Така каза Аллах.


Щом не прави разлика между вероизповеданията, както казваш ти.
цитирай
10. lidislidis - Благодаря за мнението ти! Със здраве!
18.01.2015 11:33
lightsaber123 написа:
Въпросът е емелентарен и аз също не виждам нужда от диалог. Просто изразих мнението си.

Със здраве :-)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3272630
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930