Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2014 19:33 - В името на мира - 2 част
Автор: lidislidis Категория: Политика   
Прочетен: 674 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 16.08.2014 20:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Финският президент миротворец  се срещна с украинския воюващ президент по повод кризата в Украйна и опасността от прерастването й в други региони на Европа и последиците от тази криза за икономиката на европейските страни 

16.8.2014  Киев
image

Веднага след срещата си с руския президент, Президентът на 
фините Саули Ниинисто се отправи към Украйна.
Бе приет от украинския президент, който обичал фините, (помощите им най-вече), ЕС и НАТО, според думите му.
Финският президент подчерта в речта си, че на този етап е рано да се говори за някакво икономическо сътрудничество, за военно никога, фините не са в НАТО . Политиката им е миролюбива, 
както и учтиво го покани на посещение във Финландия, ОБАЧЕ след като спре войната и Украйна поработи по показателите за членство в ЕС, за да стане пълнноценен партньор, което е дълъг период...Сега на този етап било важно да се спре агресията и военните издевателства над мирни граждани, да не се въвличат в студена война и да не страдат заради техните вътрешни разногласия икономиките на други държави.Той каза,че фините са малък народ, но са готови само за хуманитарна помощ за бедстващите. До тук!
 На няколко пъти финският президент подчерта, че тези събития в Украйна са нецивилизовани и дълъг период се разиграват . Трябва да се намери мирен път за решаването им.

Двете срещи на финският президент бяха доста различни.
Срещата в Сочи с руския президент беше задушевна и открита и с желание и от двете страни за прекратяване кризата и бъдещо икономическо сътрудничество, което е традиция за фините и Русия.
Освен тези срещи, утре в Берлин на среща разговор по темата, са поканени външните министри на Русия и Украйна с министрите на Германия и Франция

За срещата с руският президент прочети, ако имаш интерес  поста ми:

http://lidislidis.blog.bg/politika/2014/08/15/v-imeto-na-mira.1289575
 



Гласувай:
8



1. rustam - Прочетох днеска сутринта
17.08.2014 16:09
в руски информационни сайтове, че финският Министър-председател Стуб е обявил, че Финландия се отказва да изпълнява санкции спрямо Русия. А наскоро на финско летище бяха спрели пратка с някакви ракети, предназначена за превратаджиите в киев. Въобще Финландия сякащ проявява най-еровновесена и здравомислеща позиция по конфликта.
цитирай
2. lidislidis - Здрасти, Рустаме!
17.08.2014 19:02
rustam написа:
в руски информационни сайтове, че финският Министър-председател Стуб е обявил, че Финландия се отказва да изпълнява санкции спрямо Русия. А наскоро на финско летище бяха спрели пратка с някакви ракети, предназначена за превратаджиите в киев. Въобще Финландия сякащ проявява най-еровновесена и здравомислеща позиция по конфликта.


Да, точно са отразили руските медии и за заловената пратка ракети и за мнението на фините , изказано от Стуб . Тук се прави, каквото народът иска. Министрите са държавни слуги на народа. Действията им се гледат под лупа. Народът на фините е миролюбив и взискателен. Не показват злоба към никого, но не допускат да се руши от ЕС , това, което са постигнали сами. Те имат традиция в отношенията и икономиката си с Русия от векове и нито ЕС санкциите, нито украинските шебеци ще ги разрушат. Нямат проблеми с Путин и руския народ. Фините изнасят много стоки за Русия мляко, кашкавал, месо, техника,компютри, дрехи, кожи ,кораби а внася бензин, пшеница, газ,суровини за книжната промишленост и др.
Смята ли Меркел, че заради мутрите от Украйна ще обрече фините на студ и глад? Никога! Не са скочили, не са напуснали престъпното гнездо ЕС. Фините не обичат ЕС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3266498
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930