Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2015 23:31 - Тероризма- приказка за наивници
Автор: lidislidis Категория: Изкуство   
Прочетен: 1447 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 22.11.2015 00:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                               image
 Смразяващия страх, който ни насажда четвъртата власт в последните месеци всеки ден все повече заприличва на лошо режисираната приказка за "Червената шапчица" и болната й баба Европа. Разбира се това се прави умишлено от главния режисьор със страх да се отвлече вниманието на простите европейци от некадърността на сегашните им правителства и беззаконието им. Какво по- лесно от това да държиш в страх с измислени приказки 500 милиона нещастници и да си правиш каквото си правил винаги, да печелиш от този страх. Ако се вгледаме внимателно в днешните ситуации ще открием не само приликите с приказката в която голямият сив чичо Сам е представил тероризма в лицето на вълк-  алчен и лош дошъл да изяде старата баба Европа, да прелъсти и прелъже внучка й и да се настани удобно и преситен в леглото, т.е в Европа. Като персонаж са вмъкнати и много горски помощници, които се лутат, като мухи без глави, както се лута в момента европейската полиция в стремежа си да направят впечатление на компетентни и работни и ту хванат някое малко вълче и го пуснат след дни, ту напразно се пъчат и не хванат никой. Въпроса е страх да се всява.
Разбира се през това време се краде яко, но стреснатите и психясали наивни европейци тракат зъби от страх от вълка и чакат някой храбър ловец да ги избави, вместо да се запретнат и сами да се избавят от този амок, в който са попаднали, те чакат края на приказката, тъй като се надяват на щастлив край, както е във всяка приказка, а режисьора продължава да бави края и да раздухва измислици- премислици за терористи, които пуска в изобилие. Червената шапчица е жертва на наивноста си и на лошото възпитание да се доверява на всеки, бабата е бедна и с тементия, вълкът е единак, но във въображението на европейците трябва да бъде свързан с тероризма всеки миг и във всеки дом и град и държава. Това е целта да победи страха, да не се сети народа на Европа, че от тероризъм са загинали тази година около 400 човека, а от катастрофи, местен бандитизъм, самоубийства, самозапалвания и други характерни европейски беди над  2, 5 милиона европейци.
Да не се сети народа от страх, колко са безработните, бедните в Европа, колко са бездомните, гладните, болните, социално слабите? Нима тероризма в Европа е основната заплаха за населението? Всеки ще си отговори сам на много въпроси, защо ЕС Брюксел направи този сценарии с мигрантите и с терористите, които върти оборотно и приема терористи и уж ги гони, уж ги хваща, но пак пуска, само с цел за повече печалби на европейския елит и протакане на властта им и печалби от тази власт. Главните терористи на Европа и в Европа според мен не са разни измислени и купени камикадзета, ами тези които тероризират и разграждат и убиват европейците от 30 години насам. Управниците им.

Сиркавара Лидия


image 

 Taзи Червена шапчица е неграмотна и многодетна бежанка, дошла да възвърне икономиката и младоста на баба Европа, според представите на манипулаторите терористи от ЕС парламент, които внасят с тонове от мургавия материал, за да имат след време извинение, че Червените шапчици от Ирак, Бангладеш, Сирия са изяли баба Европа, а не те самите...Това е идеята да се отклони вниманието от виновника за съдбата на Европа.


image

 Снимките са от постановка на приказката за Червената шапчица в северен театър с реалната тема в нея в оригинал от създателя й Шарл Перо
Нямат връзка с размишленията ми за тероризма, само служат за фон на поста ми с темата за Червената щапчица.





Гласувай:
19



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3270228
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930