Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2013 17:44 - 75 години от предателския Мюнхенски договор за ''мир''
Автор: lidislidis Категория: История   
Прочетен: 3401 Коментари: 8 Гласове:
2

Последна промяна: 01.10.2013 18:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Навършиха се 75 години от подписването на Мюнхенския ""мирен договор"" между великите сили и фюрера Адолф Хитлер на 30 септември 1938 г в резиденцията на фюрера 
image
30 септември 1938 г Мюнхен
На тази дата в този акт, по късно определен от историята, като предателски акт присъстват като свидетели на подписите ,британския премиер Невил Чембарлей, французинът Едуар Даладие, италианският премиер Бенито Мусолини и Фюрера на Велика Германия Адолф Хитлер, не е поканен представител генерал от великата Русия, отхвърлено е присъствието му!
Текст на ""договора" за мир 
Ние, германският фюрер  и британският министър-председател, днес се споразумяхме, че англо-саксонските отношенията между нашите две страни са важни за нас и за цяла Европа. Подписахме споразумение снощи в символичен жест на желанието ни, че нашите страни никога няма да тръгнат на война една срещу друга."

image На снимката парада в Мюнхен, преди подписването на договора
Подписа на британския премиер Невил Чембърлейн е ясен , но тънкостите на политиката на лидера  на Нацистка Германия Адолф Хитлер са трудни за тълкуване. Какво ли е мислел с този подпис, стъпало към постигане на целите си, тъй като този договор му дава на табла жадувани стъпки към намеренията му да направи Велика Германия и покори Света? Този договор е всъшност стъпка към започването на втората световна война , подклавдана от Великите интереси на Великите сили! 
Разширяването на царството му повежда Хитлер да се насочи към тогавашната Чехословакия и региона судетите. Районът е бил напълнен с милиони германци. През август 1938 Хитлер изпраща 750 000немски войници, на чехословашката граница. С мюнхенския мирен договор 30.09.1938 - Адолф Хитлер получава това, което иска Историческия развой на събитията точно преди 75 години - договора за мир е в полза на Хитлер!
Западните държави представят, че смятат да избягнат войната и миротвореца да е  Адолф Хитлер и в противовес на уж намеренията си му дават права!! 
Западните държави, Франция и Великобритания, следят с безпокойство ситуацията която остава напрегната и са на път да станат част от Велика Германия . 
 На 26, септември Чембърлейн пише лично писмо до Хитлер, според който западните сили искат"" мирно решение"" продиктувано от страха на Франция и Италия. "Нашето поколение  е за мир"  Европейските страни организират с най-бързи темпове срещата в Мюнхен. Медиите гърмят, че това са новите Миротворци на света! В Лондон, след срешата Чембърлейн е приет, като миротворец  и герой.  В речта си пред англичаните,той казва; - Мои приятели, за втори път в историята на нашите страни британски премиер се връща от Германия с почетен мир! Считам, че този мир ще продължи времето за едно поколение, траен мир в Европа и Света!  Хитлер  различно възприема британския министър, който никога не е обичал.Той споделя пред бодигарда си дни преди подписването на акта;  - Ако това смешно старче дойде с чадъра си и започне още веднъж да ме разпитва и да ми поставя условия, го ритам отдолу и скачам  на корема му пред фотографите! Един от най-нервните в тези дни  по време на подписването на договора е съветския лидер Йосиф Сталин, който си мисли и прозира измамата,че западните сили  дават на Хитлер Европа на табла. Сталин се страхува, че същото може да се случи и с неговата страна и резултатът да бъде конфронтация с Германия! Същата вечер след подписа, Адолф Хитлер се появява на прага на резиденцията си, като победител и държи с патос върховна реч за мира в света и Европа. За Чембърлейн и другите западни лидери на споразумението за"поколение на устойчив мир"акта е просто война за богатства с второстепенна сюжетна линия на Хитлер в сценария.
Тези Европейски събития преди 75 години не са се променили и днес, сменени са само имен
ата на лидерите на великите сили и е създадено ""фюрерския Европейски Съюз , иначе в основни линии, великите дават тон, ЕС управители богатеят и делят, превес в решенията имат Германия и Италия с мафиотските си структури , мандатите  се дублират от изпечени ""миротворци"" на ЕС парламент , Русия е изолирана, а европейското население  беднее и се погубва и без война!! 



Гласувай:
6



1. abstrakttsionist - Хитър ход от страна на Хитлер
01.10.2013 17:56
Но първо е трябвало да удари англоамериканските съюзници, и след като си подсигури гърбът, да тръгне на изток .
цитирай
2. lidislidis - Да, доста хитър!
01.10.2013 18:34
abstrakttsionist написа:
Но първо е трябвало да удари англоамериканските съюзници, и след като си подсигури гърбът, да тръгне на изток .


Точно!
цитирай
3. lidislidis - Няма смисъл от минуси роби!
01.10.2013 22:51
В нета всеки изказва мнението си и не е задължително да го наказвате с просташките си минуси , нали? Робите си остават прости и робски и в нета им личи най много !!<)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
4. lidislidis - Вместо да кучиш нови празни блогове , за да пишеш минуси на блогърите
01.10.2013 22:55
22:26 - maxavier

Вземи попрочети исторически факти, мизернико прост!
цитирай
5. troia - Изводът
02.10.2013 17:44
ти накрая е много точен и прави постинга ти изключително ценен. Дано повече хора осъзнаят истината. Поздрави!
цитирай
6. lidislidis - Доста хора я осъзнават истината, тъй като е кошмарна
02.10.2013 22:14
troia написа:
ти накрая е много точен и прави постинга ти изключително ценен. Дано повече хора осъзнаят истината. Поздрави!


Истината, особено за този фалшив Евро съюз се вижда от много хора по света , реакциите тепърва предстоят
Поздрави, Троя и благодаря за коментара ти!
цитирай
7. abstrakttsionist - Не съм съгласен с идеологията на фашизма
02.10.2013 22:41
Но ако Хитлер беше спечелил войната, днес нямаше да ги има лицемерните ЕС, нямаше да има студена война, и шайката олигарси, управляващи задкулисно съдбите на народите по света.
цитирай
8. lidislidis - Oпределено и аз не подкрепям някои от идеите на фашизма
02.10.2013 23:19
abstrakttsionist написа:
Но ако Хитлер беше спечелил войната, днес нямаше да ги има лицемерните ЕС, нямаше да има студена война, и шайката олигарси, управляващи задкулисно съдбите на народите по света.


Както категорично не подкрепям и сегашния прост цирк с разбойниците клоуни от този Европейски съюз
По принцип съм за невмешателство във вътрешната политика на която и да е държава, този съюз според мен е без перспектива, слаб и всява отврат !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lidislidis
Категория: Изкуство
Прочетен: 3255856
Постинги: 1305
Коментари: 6941
Гласове: 13697
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031